Raško Katić ponovo u reprezentaciji!

Izvor: RTS, 29.Jul.2014, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raško Katić ponovo u reprezentaciji!

Raško Katić naknadno pozvan na pripreme košarkaške reprezentacije. Otac Karlosa Teveza kidnapovan rano jutros u Argentini, a oslobođen posle osam sati. Fredi Adu, koga su nekada upoređivali sa legendarnim Peleom, potpisao ugovor sa Jagodinom. Arturo Vidal se dogovorio sa Mančester junajtedom, tvrde čileanski mediji. Ronaldo proglašen za najboljeg igrača prošle sezone. Danijel Avramovski srećan što je golom debitovao u Crvenoj zvezdi. Lacio poželeo dobrodošlicu Stefanu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << de Fraju. Kurtoa ponovo na pozajmici?

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru 

22.22 - Rezultati utakmica kvalifikacija za Ligu šampiona odigranih u utorak:

Sparta (Češka) - Malme (Švedska) 4:2 (1:2)

Slovan (Slovačka) - Šerif (Moldavija) 2:1 (1:0)

Debrecin (Mađarska) - Bate (Belorusija) 1:0 (0:0)

21.45 - Doskorašnji selektor fudbalske reprezentacije Brazila Luis Felipe Skolari imenovan je za trenera domaćeg prvoligaša Gremija, objavio je klub iz Porto Alegrea.

Skolari će treći put preuzeti klupu tog kluba, nakon što ga je vodio 1987. i od 1993. do 1996. godine.

Pod njegovim vođstvom Gremio je osvojio trofej južnoameričkog Kupa Libertadores 1995. i titulu prvaka Brazila godinu kasnije.

Skolari (65), koji je s nacionalnim timom osvojio titulu prvaka sveta 2002. u Japanu i Južnoj Koreji, smenjen je posle debakla na ovogodišnjem Mundijalu.

21.25 - Otac fudbalera Juventusa Karlosa Teveza oslobođen je posle osam sati od otmice, preneli su argentinski mediji.

21.03 - Juniorska rukometna reprezentacija Srbije savladala je selekciju Francuske sa 30:20 (17:8), u utakmici Grupe 1 glavne faze prvenstva Evrope u Austriji.

Izabranici Aleksandra Brkovića izborili su treću pobedu zaredom i na korak su od plasmana u polufinale šampionata za rukometaše do 20 godina.

20.18 - Košarkaš Crvene zvezde Raško Katić naknadno je pozvan na pripreme reprezentacije Srbije, pošto je selektor Aleksandar Đorđević zbog povreda ostao bez nekolicine igrača.

Krilni centar Crvene zvezde od večeras je u trenažnom procesu i ravnopravno će konkurisati za mesto u timu koji će nastupiti na planetarnom šampionatu koji se održava od 30. avgusta do 14. septembra u Španiji, saopštio je Košarkaški savez Srbije.

Katić je za seniorsku reprezentaciju Srbije debitovao prošle godine kad je bio član tima na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

19.35 - Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Grčke sa 74:69 (15:17, 17:20, 20:13, 22:19), u utakmici drugog kola četvrtfinalne F grupe prvenstva Evrope u Turskoj.

Ovom pobedom izabranici selektora Aleksandra Bućana širom su otvorili vrata četvrtfinala, a u poslednjem kolu sastaju se u sredu od 19.45 sa domaćinom Turskom.

Srbiju su do vrednog uspeha predvodili kapiten Stefan Lazarević sa 16, Stefan Peno sa 12, Ilija Đoković sa 11 i Vasilije Vučetić sa 10 poena. Kod Grka najefikasniji su bili Konstantinos Mitroglu sa 26 i Vasileos Haralampopulos sa 14.

Tabela F grupe: Srbija 3-1, Grčka 2-2, Crna Gora 2-2, Turska 2-1, Španija 1-2, BiH 1-3.

18.48 - Belgijski fudbaler Divok Oriđi predstavljen je kao novi igrač Liverpula, ali će on i narednu sezonu provesti u francuskom Lilu, odakle je došao u premijerligaški klub.

Francuska ekipa će za transfer Oriđija biti plaćena oko 15 miliona evra, a Liverpul je saopštio da je Belgijanac potpisao višegodišnji ugovor.

18.01 - Ekvadorac Ener Valensija novo je pojačanje Vesthema. Klub iz Londona nije objavio visinu transfera, ali ostrvski mediji tvrde da je reč o sumi od oko 15 miliona evra.

Dolazim u veliki klub, koji ima najbolje navijače na svetu. Jedva čekam da odigram prvu utakmicu, rekao je za klupski kanal Valensija. 

Valensija se istakao dobrim igrama na Mundijalu u Brazilu, gde je za reprezentaciju postigao tri gola, a sa Vesthemom je potpisao petogodišnji ugovor.

Valensija je do sada igrao za Emelek i meksičku Pačuku, a za reprezentaciju Ekvadora nastupio je 13 puta, uz sedam postignutih golova.

17.38 - Otac Karlosa Teveza kidnapovan je u Moronu, u Argentini, preneli su argentinski mediji.

Prema izveštajima policije, kidnaperi su jutros oko pet sati presreli automobil Huana Alberta Kabrala, izvukli ga iz vozila i odveli. Neki izvori tvrde da su se kidnaperi javili i tražili otkup, a drugi navode da su uslovi otmičara već ispunjeni.

Italijanski mediji navode je Tevez napustio pripreme Juventusa i da je na putu za Buenos Ajres.

Oteti Kabral nije Karlosov biološki otac, već čovek koji ga je podigao. Tevezov pravi otac, Karlos Martinez, koji nikada nije zvanično priznao očinstvo, ubijen je pre pet godina u pucnjavi.

16.33 - Nemački sud u Minhenu saopštio je da su advokati vlasnika Formuile 1 Bernija Eklstona, optuženog za korupciju, u pregovorima sa tužiocima oko nagodbe i okončanja sudskog procesa.

Osamdesettrogodišnji Eklston pozvan je na sud u aprilu, pod optužbom da je davao mito u iznosu od 44 miliona dolara bankaru Gerhardu Gribkovskom, koji već služi zatvorsku kaznu od osam i po godina zbog primanja mita. Eklston je rekao da ga je Grabkovski ucenjivao.

Njegova odbrana je pozvala na okončanje procesa, navodeći kao razlog nedostatak dokaza. 

16.02 - Trener Juventusa Masimilijano Alegri izjavio je da će Arturo Vidal ostati u klubu, uprkos spekulacijama da će otići u Mančester junajted.

Vidal će ostati u Juventusu i srećan je zbog toga. Razgovarao sam s njim o tome koliko je spreman za treninge, zadovoljni smo. Ostaće u klubu, rekao je Alegri.

15.20 - Mladi srpski džudista Stefan Jurišić osvojio je bronzanu medalju u kategoriji do 100 kilograma na takmičenju Azijan open u Tajpeju.

On je na ovom turniru zabeležio dve pobede i jedan poraz, što mu je donelo novih 40 bodova u trci za plasman na Olimpijske igre 2016. godine.

Pored Jurišića, danas je nastupio i drugi srpski takmičar Ilija Ciganović, koji je osvojio peto mesto u kategoriji do 66 kilograma.

15.20 - Potpredsednik Barselone Havijer Faus objavio je danas da je taj klub prošle sezone ostvario profit od 41 miliona evra.

Kako je napomenuo, ukupan prihod katalonskog kluba iznosio je 530 miliona evra.

Zarada koju je ostvarila Barselona druga je u istoriji posle prošlosezonske koja je iznosila 49 miliona evra.

14.55 - Fredi Adu, momak kojem su mediji nekada nadenuli nadimak "novi Pele", od danas je zvanično fudbaler Jagodine.

Uzbuđen sam zbog dolaska u Jagodinu. Ovde su me svi lepo prihvatili. Klubovi za koje sam igrao bili su i dobri i loši, ali ću u Jagodini dati sve od sebe da to bude jedan od najboljih izbora u mojoj karijeri, rekao je Adu na konferenciji za novinare u Jagodini.

Amerikanac je sa Jagodinom potpisao ugovor na godinu i po dana. U dosadašnjoj karijeri Adu je igrao za Di Si Junajted, Solt Lejk Siti, Benfiku, Monako, Belenenseš, Aris, Rizespor, Filadelfiju i Baiju.

Drugo pojačanje Jagodine, Mile Savković, stigao je iz BSK-a iz Borče, a potpisao je ugovor na tri godine.

Došao sam u Jagodinu na inicijativu trenera Mladena Dodića i prezadovoljan sam prijemom. Ovde sam da bih napredovao i pomogao klubu, naveo je Savković.

14.30 - Fudbaler Juventusa Arturo Vidal postigao je usmeni dogovor s Mančester Junajtedom o transferu, preneli su čileanski mediji.

Kako je preneo list Merkurio, Vidalu je ponuđen ugovor vredan 10,6 miliona funti godišnje, a Juventus bi za transfer dobio oko 47,1 miliona funti.

Juventus je nedavno saopštio da ne namerava da proda 27-godišnjeg čileanskog reprezentativca, koji se nalazi na pripremama sa crno-belima, a Vidal je prošle nedelje izjavio da neće prihvatiti ponudu Mančester Junajteda.

Vidal je tokom karijere igrao za Kolo-kolo i Bajer iz Leverkuzena, odakle je 2011. godine prešao u Juventus sa kojim je osvojio tri šampionske titule i dva Superkupa Italije.

Za reprezentaciju Čilea do sada je odigrao 54 utakmice i postigao osam golova, a bio je i u ekipi na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

14.00 - Biciklistička trka Điro d'Italija startovaće sledeće godine timskom hronometrom od San Lorenca al Mare do San Rema.

Ovo je prvi put da se etapa na Điru vozi na potpuno biciklističkoj stazi dugoj 18 kilometara, koja je izgrađena na mestu nekadašnje pruge.

Region Ligurija biće domaćin prve tri etape 98. Trke kroz Italiju, saopštili su organizatori trke.

Pobednik Tur de Fransa Italijan Vinčenco Nibali najavio je učešće na Điru sledeće godine.

Trka kroz Italiju održaće se 2015. od 9. do 31. maja.

13.30 - Golman Čelsija Tibo Kurtoa nije dobio broj na dresu, pa mediji spekulišu da bi mogao na napusti Stamford Bridž.

Na sajtu Čelsija objavljene su fotografije fudbalera sa brojevima koje će u predstojećoj sezoni nositi na dresovima, ali na slici Tiboa Kurtoe nema broja. Takođe, brojeve nisu dobili ni fudbaleri Rajan Bertran, Romelu Lukaku, Marko Marin, Oriol Romeu ni Viktor Mozes.

Nije poznato zbog čega ti igrači nisu dobili brojeve, ali se u medijima i na društvenim mrežama spekuliše da na te igrače ne računa trener Čelsija Žoze Morinjo.

Kurtoa, koji se ovog leta vratio u Čelsi posle trogodišnje pozajmice Atletiko Madridu, rekao je da želi da bude prvi golman kluba, umesto iskusnog i dugogodišnjeg golmana "plavaca" Petra Čeha.

Međutim, Čeh je izjavio da namerava da ostane u Londonu i da će se sa Belgijancem boriti za mesto na golu.

Španska Marka prenela je da Morinjo želi da izbegne sukob među golmanima, sličan onome kakvog je imao u Real Madridu između Ikera Kasiljasa i Dijega Lopesa, i da bi mogao ponovo da pošalje Kurtou na pozajmicu.

13.00 - Bivši fudbalski reprezentativac Ukrajine Artem Milevski karijeru će nastaviti u splitskom Hajduku, objavljeno je na sajtu tog kluba.

Ukrajinac je otputovao u Split, a u petak će biti predstavljen na konferenciji za novinare.

Milevski se prošle godine pominjao kao moguće pojačanje Crvene zvezde, ali do tog transfera ipak nije došlo i Ukrajinac je otišao u turski Gazijantep.

U dosadašnjoj karijeri Milevski je igrao za Dinamo iz Kijeva i Borisfen. Za selekciju Ukrajine zabeležio je 50 mečeva i osam golova.

12.30 - Frankfurtski Ajntraht angažovao je na dve godine paragvajskog napadača Nelsona Valdeza.

Valdez se vraća u Bundesligu gde je ranije igrao za Verder iz Bremena, sa kojim je osvojio duplu krunu 2004, kao i za Borusiju iz Dortmunda.

Verder je u vreme kada je u njemu igrao Valdez, vodio sadašnji trener Ajnbtrahta Tomas Šaf.

Valdez je za Verder i Dortmund na 193 utakmice postigao 36 golova.

Tridesetogodišnji napadač nastupao je ranije u Erkulesu, Valensiji i Rubinu iz Kazanja, a poslednji angažman imao je u Al Džaziri i Olimpijakosu, za koji je do sada igrao na pozajmici.

Ajntraht je zainteresovan za još jednog bivšeg Verderovog igrača Portugalca Uga Almeidu.

12.00 - Lacio je poželeo dobrodošlicu novom fudbaleru Stefanu de Fraju, koji je stigao iz Fejnordaza oko devet miliona evra.

Hoćemo da poželimo dobrodošlicu najboljem odbrambenom igraču Mundijala u Brazilu, rekao je portparol Lacija Stefano de Martino za klupski radio.

Za holandskog reprezentativca u ovom prelaznom roku interesovao se i engleski Mančester Junajted, koji je preuzeo dosadašnji selektor Holandije Luj van Gal.

De Fraj ima 22 godine, a u prethodnih pet sezona za Fejnord je odigrao 153 utakmice i postigao sedam golova.

On je do sada za nacionalni tim Holandije odigrao 19 utakmica i dao jedan gol, a izabran je idealni tim Mundijala u Brazilu.

11.30 - Nigerijska dizačica tegova, 16-godišnja Čika Amalaha, koja je na Komonvlet igrama u Glazgovu osvojila zlato, pala je na doping testu.

Amalaha je osvojila titulu šampionke Igara u kategoriji do 53 kilograma, podignuvši ukupno 196 kilograma.

Izvršni direktor Federacije Komonvelt igara Majk Huper rekao je da je Amalaha bila pozitivna na diuretike i supstance koje prikrivaju doping na kontroli obavljenoj pošto je osvojila zlato u petak.

Analiza B uzorka biće obavljena u sredu.

11.00 - Prva teniserka sveta Amerikanka Serena Vilijams najavila je da će braniti titulu na Ju-Es Openu, pošto se oporavila od virusa zbog kojeg je morala da odustane od dubla na Vimbldonu.

Tridesetdvogodišnja Vilijamsova bila je ranije ovog meseca primorana da se povuče iz dubla sa sestrom Venus, pošto se osećala dezorijentisano.

Pre toga, ona je eliminisana u trećem kolu singla u meču protiv Francuskinje Aliz Korne.

10.30 - Belgijski fudbalski klub Genk otpustio je trenera Emilija Fereru posle poraza u utakmici prvog kola domaćeg prvenstva.

Ferera je u februaru preuzeo klub, u sezonu je ušao novim dvogodišnjim ugovorom, ali je otpušten zbog poraza na gostovanju od Mehelena (1:3) u nedelju, u utakmici prvog kola belgijske lige.

Dok su se svi nadali dobrom startu, prva prvenstvena utakmica protiv Mehelena bila je iznenađujuće loša, navodi se u saopštenju kluba.

Genk je tri puta u poslednjih 15 godina bio šampion Belgije.

09.50 - Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Ronaldinjo, napustio je svoj dosadašnji klub, brazilski Atletiko Mineiro, pet meseci pre isteka važećeg ugovora.

Bivši fudbaler Barselone, Milana i PSŽ-a u sredu će obelodaniti gde će nastaviti karijeru, a sigurno je da će i dalje nastaviti da igra.

Rastanak sa 34-godišnjom zvezdom svetskog fudbala potvrdio je Atletiko, i to nakon sastanka predsednika Alešandrea Kalila i igračevog brata, ujedno i menadžera, Roberta de Asisa, prenosi AFP.

Igraće on do svoje 42 godine! Koji će mu biti sledeći klub, objaviće u sredu, rekao je De Asis za Globo esporte.

09.30 - Fudbaler Crvene zvezde Darko Lazović rekao je da će samo u dogovoru s klupskim čelnicima odlučiti da li će otići iz kluba, ali i da mu neće biti problem da ostane u ekipi.

Tu sam, treniram, dajem maksimum i ako bude nešto, u dogovoru s klubom odlučiću da li ću ostati. Nemam nikakav problem da ostanem, videćemo šta će biti, rekao je Lazović novinarima na pripremama Zvezde u mestu Terme Čatež, u Sloveniji.

Lazović, koji je prošlih sezona bio jedan od najboljih Zvezdinih fudbalera, rekao je da još ne zna da li ima konkretnih ponuda iz inostranstva.

09.00 - Najbolji teniser sveta Novak Đoković priprema se za američku turneju, koja počinje 4. avgusta, na samo njemu svojstven način, uz neobičnog sparing partnera. Na svojoj Fejsbuk stranici, Đoković je prikazao detalje druženja sa jednim dečakom o kome je imao samo reči hvale.

Novak je napisao: Moj drugar Klement polako izrasta u šampiona. Pratim njegov napredak već nekoliko godina i pored trofeja koje redovno osvaja stalno radi na unapređivanju svog tela i uma. Baš sam ponosan na njega!

Novak Đoković igraće od 4. do 10. avgusta na Rodžers kupu u Torontu koji pripada masters seriji. Đoković brani 360 ATP poena, jer je prošle godine stigao do polufinala, u kome ga je zaustavio Rafael Nadal (4:6, 6:3, 5:7).

08.30 - Napadač madridskog Reala, Portugalac Kristijano Ronaldo, dobitnik je nagrade za najboljeg igrača prošle sezone u izboru fudbalskog portala Goal.com.

Dvadesetdevetogodišnjem Ronaldu treći put je pripalo to priznanje, nakon što je s Realom osvojio Ligu šampiona, titulu u španskoj Primeri i trofej Kupa kralja, a postigao je čak 51 gol u svim takmičenjima za klub i nacionalnu reprezentaciju Portugalije.

Velika mi je čast što sam proglašen za najboljeg igrača. Iskreno zahvaljujem na nagradi. Takođe sam zahvalan i navijačima na podršci, rekao je Ronaldo prilikom uručenja nagrade u Los Anđelesu, gde se nalazi na pripremama sa ekipom Reala.

Drugo i treće mesto u izboru zauzeli su Holanđanin Arjen Roben (Bajern Minhen) i prošlogodišnji dobitnik, Argentinac Lionel Mesi (Barselona).

Fudbalski portal Goal.com najveći je sajt na svetu koji pokriva samo jedan sport, sa više od 64 miliona čitalaca.

08.00 - Novi fudbaler Crvene zvezde i strelac prvog gola na pripremnoj utakmici za novu sezonu protiv Krškog, Daniel Avramovski, rekao je da je srećan zbog pogotka i dodao da želi da pruži još bolje partije.

Srećan sam zbog gola, želim tako da nastavim. Drago mi je, ali na jednoj utakmici se ne postaje igrač, već želim da napredujem iz meča u meč. Nije bilo mnogo treme, možda samo malo one pozitivne, rekao je Avramovski novinarima u Sloveniji.

Crvena zvezda pobedila je u pripremnoj utakmici slovenačkog drugoligaška Krško sa 2:0, a strelci su bili Avramovski i Darko Lazić.

Poslednju pripremnu utakmicu u Sloveniji Crvena zvezda odigraće od 18.30 u Ptuju protiv Hanovera.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Crvena Zvezda,   Twiter,   Jagodina

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.