Radonjić: Zvezdašima smo obećali da ćemo da pobedimo za rođendan

Izvor: Sportal.rs, 06.Mar.2015, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radonjić: Zvezdašima smo obećali da ćemo da pobedimo za rođendan

Od prvaka Evrope u košarci bolja je bila Crvena zvezda Telekom. U "Kombank areni" bilo je 89:76, a trener crveno-belih Dejan Radonjić je naglasio značaj trijumfa, zbog 70. rođendana Sportskog društva.

- Obećali smo pre meča da ćemo dati sve od sebe, uprkos velikom umoru već duže vreme i da ćemo zvezdašima doneti veliku radost na rođendan i pobedu protiv prvaka Evrope. Makabi je došao sa visokim ambicijama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << ali spremali smo se da ih savladamo. Početak je bio dosta dobar, ali smo dozvolili protivniku da se vrati trojkama. U nastavku smo igrali odlično, iako smo imali problem sa skokom. Imali smo period igre gde su igrali slabije, ali to je normalno protiv Makabija. Poslednju deonicu odigrali smo izvaredno i na kraju ubedljivo slavili - rekao je Radonjić na konferenciji za medije.

Takođe je istakao i učinak u poslednoj deonici. Tada je bilo čak 35:17 za crveno-bele.

- Kada bismo stalno tako igrali u završnici imali bismo drugačije rezultate. Tokom većeg meča smo igrali dobro, ali bilo je određenih padova jer smo najmlađa ekipa u Evroligi. Čestitke igračima na ogromnoj borbi i želji. Kada šut nije hteo borili smo se, bacali u reklame i to nam se vratilo - naveo je Radonjić i zahvalio se publici na fenomenalnom ambijentu.

Zvezdin učinak za tri poena bio je 13/29 (44 odsto), a Makabija 10/32. Međutim, uoči ovog meča skor crveno-belih bio je veoma loš.

- Ni posle 19 promašenih šuteva nisam pravio problem, ali ne bi trebalo ni sada da se pravi. Igrao sam dosta dugo i znam da je normalno. Ako imam najmlađi tim u Evroligi onda je to logičnije, čak i mnogo. Tema bi više trebalo da bude ovo danas, nego 54/3. Priča se o tome kada smo prvi u procentu u šutu za tri poena - zaključio je Radonjić-.

(Tekst: MSI, Foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.