Radnički odustaje od ABA lige?

Izvor: Press, 24.Jul.2014, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički odustaje od ABA lige?

Kragujevačani razmišljaju da posle pet godina odustanu od takmičenja u regionalnoj ligi, pošsto neće imati pomoć Grada i egzistencija kluba je samim tim dovedena u pitanju.

"Oko kluba je stvoren takav ambijent da ne vidimo način kako da pozitivno odgovorimo svim uslovima za profesionalno takmičenje. Iako potraživanja Radničkog nadmašuju rashode, u situaciji smo da je i samo egzistiranje dovedeno u pitanje. Sem što izostaje podrška Grada, oni koji govore o novoj skupštinskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << većini u Kragujevcu daju do znanja da sport neće biti u njihovom fokusu, gde apostrofiraju košarkaški klub. Sve to skupa čini nemogućim dalje nastupanje Radničkog u jednoj od najjačih liga Evrope", navedeno je na sajtu kragujevačkog kluba.

Uprava Radničkog u daljem saopštenju navodi da je časnije i poštenije da se klub ne takmiči, nego da se stvaraju nove obaveze bez pokrića, a odustanjanjem od učešća u novoj sezoni žele da nekoj drugoj ekipi iz Srbije omoguće nastupe u ovom takmičenju.

Čelnici kluba, ukoliko se desi da odustanu, istakli su da žale zbog rejtinga koji su stvorili u regionalnoj ligi, grada od 200.000 stanovnika koji zaslužuje vrhunski sport, publike, ali su dodali da Radnički neće biti ni prvi ni poslednji klub koji je doživeo takvu sudbinu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.