Radnički istupa iz Jadranske lige?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2014, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički istupa iz Jadranske lige?

U saopštenju objavljenom na sajtu kluba se navodi da će Radnički konačnu odluku doneti tokom predstojećeg vikenda i da će ona biti poznata u ponedeljak.

"Oko kluba je stvoren takav ambijent da ne vidimo način kako da pozitivno odgovorimo svim uslovima za profesionalno takmičenje. Iako potraživanja Radničkog nadmašuju rashode, u situaciji smo da je i samo egzistiranje u Kragujevcu dovedeno u pitanje", navodi se u saopštenju Uprave kluba.

Iz kluba navode da izostaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podrška grada, ali i da vlast u Kragujevcu ističe da sport neće biti u njihovom fokusu.

"Sve to skupa čini nemogućim dalje nastupanje Radničkog u jednoj od najjačih liga Evrope", navodi se u saopštenju.

Uprava Radničkog ističe da će časnije i poštenije biti da kažu da ne mogu da se takmiče, nego da stvaraju nove obaveze bez pokrića.

"I pored ispunjenih obaveza prema ABA ligi, ukoliko ne možemo da igramo u drugačijim okolnostima, odustajanjem od učešća u novoj sezoni omogućićemo nekoj drugoj ekipi iz Srbije da se pripremi i nastupi u ovom regionalnom takmičenju. Biće to korektan potez i prema samoj ligi koja je ovih pet sezona pokazivala maksimalno poštovanje i za klub i za grad", navodi se u saopštenju Radničkog.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

LOŠA FINANSIJSKA SITUACIJA: Radnički razmatra istupanje iz Jadranske lige

Izvor: Kurir, 24.Jul.2014

Košarkaški klub Radnički iz Kragujevca saopštio je da razmatra mogućnost da istupi iz Jadranske lige zbog loše finansijske situacije, a konačna odluka će biti poznata u ponedeljak..KRAGUJEVAC - Košarkaški klub Radnički iz Kragujevca saopštio je da razmatra mogućnost da istupi iz Jadranske...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.