Preminuo Pešićev i heroj Nemačke iz 93: Kristijan Velp /VIDEO/

Izvor: Blic, 02.Mar.2015, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Pešićev i heroj Nemačke iz '93: Kristijan Velp /VIDEO/

Bivši košarkaški reprezentativac Nemačke Kristijan Velp preminuo je u 51. godini u Vašingtonu od posledica srčanog udara.

Velp je bio najzaslužniji što je Nemačka 1993. godine postala prvak Evrope, pošto je u final sa Rusima tri sekunde pre kraja postigao koš za izjednačenje, a onda i dodatno slobodno bacanje za svoj 18. poen i trijumf od 71:70, nakon čega je proglašen za MVP šampionata.

U idealnoj petorci tog Eurobasketa je bio sa Sergejem Bazarevičem, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Đordijem Viljakampom, Fanisom Hristoduluom i Dinom Rađom.

Tokom karijere igrao je za Filadelfiju, San Antonio i Golden Stejt, dok je u Evropi nastupao za Bajer, Olimpijakos, Albu i Redjo Kalabriju.

Završio je univerzitet u Vašingtonu i sa 2.073 poena najbolji je strelac u njegovoj istoriji.

"Ovo je veliki gubitak za sve nas. Kristijan je jedan od najistaknutijih studenata koji su igrali za Vašington. Nije bio samo odličan momak, već i uzoran otac", rekao je trener Vašingtona Lorenco Romar za sajt univerziteta.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Vašington

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo MVP šampionata Evrope 1993. godine

Izvor: BanjalukaLive.com, 02.Mar.2015

Bivši košarkaški reprezentativac Njemačke Kristijan Velp preminuo je u 51. godini u Vašingtonu od posljedica srčanog udara. Velp je bio najzaslužniji što je Njemačka 1993. godine postala prvak Evrope, pošto je u finalu postigao ključnu trojku za pobjedu nad Rusijom od 71:70 i kasnije proglašen...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.