Predstavljamo Džanana Musu (košarka): Prvi strijelac Evrope

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Nov.2014, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljamo Džanana Musu (košarka): Prvi strijelac Evrope

Džanan Musa rođen je 8. maja 1999. godine u Bihaću. Iako je prvo počeo trenirati fudbal sudbina je htjela da se na vrijeme okrene košarci.

Zahvaljujući svom starijem bratu Džennisu Musi i Edisu Subašiću, treneru u KK Bosna XXL, Džanan je fudbalske treninge zamijenio košarkaškim i nije pogriješio. Trenutno, prema pisanju mnogih specijalizovanih košarkaških svjetskih portala, važi za jednog od najperspektivnijih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << igrača Starog kontinenta.

Svoj raskošni talent je potvrdio na Evropskom kadetskom prvenstvu A divizije koje je od 20. do 30. augusta igrano u Latviji. BiH je na EP stigla do fenomenalnog osmog mjesta, pobijedivši pri tome košarkaške velesile kakve su Litvanija, Grčka i Hrvatska.

Iako je jedan od najmlađih u kadetskoj selekciji naše zemlje nametnuo se kao jedan od vođa tima. Evropsko prvenstvo je okončao kao najbolji strijelac sa prosjekom od 23 poena po utakmici. Najviše je ubacio protiv Litvanaca čak 37 koševa. Da se ne radi samo o fenomenalnom šuteru pokazuje i ostatak njegove statistike. Na EP u Latviji po utakmici je bilježio 6.3 skokova, 3.3 asistencije, 1.8 ukradenih lopti i 0.9 blokada. Emir Halimić, selektor bh. kadeta prepoznao je njegov potencijal i dao mu 37.7 minuta po utakmici.

Musa je trenutno igrač KK Koš iz Sarajeva u kojem, zahvaljujući Seji Bukvi, igra protekle dvije i po godine. Treneri su mu Enes Numanović i Salih Keljalić. Sa Košem je postao šampion Lige mladih za 2014. godinu u kategoriji do 16 godina i proglašen za MVP-a takmičenja. Interes za Musu pokazali su klubovi poput Barselone, Real Madrida, Unikahe, ali, prema njegovim riječima, najbliži je odlasku u grčki Olimpijakos.

Svečana manifestacija 14. tradicionalnog Izbora najboljeg sportiste BiH u 2014. godini u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održana 16. decembra u sarajevskom hotelu "Holiday" (bivši "Holiday inn"), s početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1.

Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Dragan Čović, član Predsjedništva BiH. Predsjednik stručnog žirija je Faruk Hadžibegić, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.