Poznati učesnici EP u košarci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2014, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznati učesnici EP u košarci

Tri dana pre početka Svetskog kupa za košarkaše u Španiji, utakmicama poslednjeg kola u svih sedam grupa završene su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2015. godine, ali još nije poznato ko će biti domaćin, pošto je Ukrajina otkazala organizaciju.

Najveće iznenađenje je eliminacija reprezentacije Crne Gore, koja je zauzela treće mesto u svojoj grupi, posle neočekivanih poraza od Holandije u obe utakmice.

Reprezentacija Rusije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izbegla je senzacionalnu eliminaciju i plasirala se na šampionat kao jedna od šest drugoplasiranih selekcija. Rusi su kvalifikacije počeli neverovatnim porazom u Švajcarskoj i neuspehom na svom terenu protiv Italije, ali su u revanšima dobili oba susreta i tako se provukli kroz iglene uši.

Sa prostora bivše Jugoslavije, kvalifikacije su uspešno okončali Makedonija i Bosna i Hercegovina. Obe selekcije su osvojile prva mesta u svojim grupama.

Plasman na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije su izborili: Bosna i Hercegovina, Izrael, Holandija, Poljska, Nemačka, Makedonija, Belgija, Gruzija, Češka, Letonija, Island, Italija i Rusija.

Direktan plasman na šampionat obezbedili su: Ukrajina, Španija, Estonija, Francuska, Slovenija, Litvanija, Hrvatska, Srbija, Finska, Grčka i Turska.

Kandidaturu za organizaciju Evropskog prvenstva 2015. podneli su Hrvatska, Finska, Francuska, Nemačka, Izrael, Letonija, Poljska i Turska.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.