Objavljuju Imena huligana

Izvor: Blic, 28.Maj.2015, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljuju Imena huligana

Valjevske vlasti će javno objaviti imena svih vandala koji budu identifikovani prilikom uništavanja gradske imovine.

Takva najava došla je pošto su huligani na nekoliko mesta izbušili tri miliona dinara vredan tartan na obnovljenom košarkaškom igralištu “Studenta”, gde je karijeru počeo i najbolji plejmejker Evrope Miloš Teodosić.

- Tartan podloga može da se ošteti samo nožem ili nekim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oštrim predmetom, tako da je ovde očigledna bila namera, i to iz čistog hira. Prosto je neverovatno da neko želi da uništi nešto što još nije otvoreno, a u ovo sportsko igralište grad je uložio 30 miliona dinara - razočaran je direktor Direkcije za urbanizam Dragan Jeremić.

On navodi da se iz budžeta Valjeva godišnje za saniranje posledica vandalizma nad gradskom imovinom izdvoja deset miliona dinara.

Prethodno, huligani su četiri betonske kante za smeće teške po 70 kilograma, sa platoa Centra za kulturu bacili u Kolubaru.

I komunalna policija u akciji

Ko bude uhvaćen u uništavanju gradske imovine, biće oštro novčano kažnjen. Od 1. juna u akciju će biti uključeni komunalna policija i inspekcija, Direkcija i JKP “Vidrak” i primenjivaćemo sve zakonom dozvoljene kaznene mere. Takođe, javno ćemo objavljivati imena huligana koji uništavaju imovinu - najavljuje Dragan Jeremić.

Pre toga, uništili su klupe postavljene uz betonske stolove sa šah-tablom. Ničim izazvana stradala je i promo tabla Valjeva sa odlomkom iz “Glave šećera” Milovana Glišića, a nepoznato je i šta je skrivilo mlado drvo na Desankinom vencu, koje su vandali polomili golim rukama.

Preventivno delovanje, po njegovim rečima, praktično je nemoguće jer policija u Valjevu nema dovoljno ljudstva da u svakom momentu bude na svakoj lokaciji i zaštiti gradsku imovinu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Objavljivaće puno ime i prezime svih vandala

Izvor: Radio 021, 28.Maj.2015

Valjevske vlasti će javno objaviti imena svih vandala koji budu identifikovani prilikom uništavanja gradske imovine...Takva najava došla je pošto su huligani na nekoliko mesta izbušili tri miliona dinara vredan tartan na obnovljenom košarkaškom igralištu "Studenta", gde je karijeru počeo i najbolji...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.