Neočekivana pobeda Vrbašanki protiv Kraljeva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2017, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neočekivana pobeda Vrbašanki protiv Kraljeva

U Vrbasu je pred oko 500 gledalaca odigran derbi 15. kola Prve ženske košarkaške lige Srbije između domaće "Vrbas Medele" i ekipe "Kraljeva". Prvi meč u Kraljevu završen je pobedom domaćih od 6 poena razlike, pa su Vrbašanke jurile pobedu sa istom ili većom koš razlikom.

Košarkašice Vrbas Medele savladale su u derbiju 15. kola Ženske košarkaške lige Srbije , ekipu Kraljeva rezultatom 66:51. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Gošće su povele sa pet vezanih poena i vodile do sredine prve četvrtine, da bi Vrbašanke, koje su ceo meč odigrale bez izmena u finišu prve četvrtine preuzele prednost i do kraja kontrolisale meč.

Za Vrbas Medelu, oslabljenu odlaskom prvog strelca ekipe, Latinke Dušanić, utakmica protiv drugoplasirane ekipe prvenstva bila je očekivano teška. Domaći tim je bio daleko uspešniji u šutu i skoku a najefikasnija je bila Nataša Mijatović sa 21 poenom i 13 skokova.

"Ovo je sjajna pobeda za našu ekipu, pogotovu što nam je otišao igrač jako važan za nas. I ova pobeda, nakon što smo izgubili protiv Crvene Zvezde nam jako puno znači zato što ovo znači opstanak u borbi za plej of ",  kaže Mijatovićeva .

Kraljevčanke su se oslonile na šut za tri poena i pogodile samo 8 od 31 šuta. Uz to, zabeležile su 28 skokova, za 9 manje od raspoloženih Vrbašanki. Jedna od najboljih u ekipi gošći, Tamara Bajić ističe da je presudna bila treća četvrtina utakmice, kada su se Kraljevčanke približile na dva poena razlike, ali ipak nisu iskoristile nešto lošiju igru domaćih.

"Mi nismo ušli dobro u meč, to je ekipa Vrbasa dobro iskoristila, pokušali smo da se vratimo u trećoj četvrtini, došli smo do zaostatka od jednog poena ali ipak nismo imali snage da preokrenemo rezultat. Loše smo odigrali u odbrani, i naravno bazirali smo se na šut, što nije bio cilj taktike pre utakmice. Trebali smo da idemo na visoke igrače, mi to nismo odradili i izgubili smo zasluženo".

Dejan Kovačević, trener ekipe Kraljeva nakon utakmice je bio nezadovoljan igrom koju su pokazale njegove košarkašice.

"Zaslužena pobeda Vrbasa, oni su kontrolisali celu utakmicu, mi smo uspevali da pristižemo, ali uspevali su da nas prelome svaki put i mislim da je njihova čvršća igra večeras odlučila pobednika . Mi smo potpuno igrali pogrešno od onoga što treba da igramo, gde smo dominantni, bliže tabli pod košem. Mi smo šutevima pokušavali da rešimo utakmicu, to se nije pokazalo kao dobro i utakmicu smo izgubili zasluženo", istakao je Kovačević

Za košarkašice Vrbasa ova, deseta pobeda u prvenstvu je više nego srećan rasplet jer ih i pored svih problema sa povredama i odlascima igračica održava u borbi za plej of. Trener Vrbas Medele, Dejan Mudreša nije krio zadovoljstvo nakon pobede.

"Odigrali smo odlično, bili smo motivisani, više želje smo pokazali, dobra je bila i odbrana. Mi smo negde i očekivali da možemo sa njima da se nosimo, ali nisam očekivao da ćemo ovako da ih više-manje lako dobijemo. Pokušaćemo da u narednih desetak dana dovedemo jednog igrača i da se pojačamo za nastavak prvenstva. Narednu utakmicu igramo tek 11. februara kući, pa imamo slobodan vikend. Tog 11. februara dolazi nam prvak države "Radivoj Korać" i mi moramo dovesti tog jednog igrača da ih pokušamo dobiti kod kuće i sa tom pobedom mi bi sigurno otvorili put za najbolje četiri."

Vrbašanke se trenutno sa 26 bodova nalaze na petom mestu tabele, i u narednom kolu su slobodne, a sledeću utakmicu igraju na domaćem terenu protiv prvoplasirane ekipe Radivoj Korać. Ekipa Kraljeva je trećeplasirana sa 27 bodova i u sledećem kolu očekuje Partizan na domaćem terenu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.