Nenad Krstić za Blic: Srcem ćemo osvojiti Evropu!

Izvor: Blic, 01.Sep.2015, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nenad Krstić za "Blic": Srcem ćemo osvojiti Evropu!

Mnogima je teško da objasne šta je to što košarkašku reprezentaciju Srbije čini toliko uspešnom. Nenad Krstić, doskorašnji kapiten vicešampiona sveta, ističe da tajna leži skrivena u srcu.

- Nedavno ste vi iz “Blica” pitali selektora Đorđevića koju bi reč, jednu jedinu reč izgovorio da opiše reprezentaciju. A on je rekao „srce“. I to je bila prava definicija našeg tima. Ali ne samo ovog sadašnjeg, već je to bio slučaj i sa prošlogodišnjom reprezentacijom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Igramo srcem - kaže Krstić.

Mora biti da postoji želja i kod drugih. Zašto smo mi drugačiji?

Provere pokazale snagu

Krstić smatra da su naši aktuelni reprezentativci tokom priprema pokazali zavidan nivo forme.

- Momci stvarno igraju dobro. Neko će reći da možda rivali nisu bili jaki, poput Kine ili Rusije koja je u velikim problemima, ali ne zaboravite da smo pobedili prvake Evrope, Francuze, pa Izraelce, Slovence... Mislim da je naša ekipa spremna za ono što je čeka na EP – smatra Nenad Krstić.

- Mi smo jedno vreme bili sputani situacijom u kojoj živimo. Jednostavno, čas smo bili SR Jugoslavija, čas Srbija i Crna Gora. Na sve to ni narod nije bio ujedinjen oko stare himne, došle su nove generacije koje je nisu smatrale svojom. Sada su stvari drugačije. Imamo svoju zemlju, igramo za Srbiju, igramo za našu državu i naš narod. Tu je i himna koju sada zajedno i igrači i publika pevaju iz srca.

Da li je to i najvažniji faktor za uspehe?

- Ne, naravno, ali jeste jako bitan. Vidite i sami kako se stvari sada odvijaju u našem sportu, ne samo u košarci. Izbija na površinu ta naša želja da se pokažemo u najboljem svetlu. To nam je u karakteru. A to postaje vidljivo i celom svetu. Nas ta želja, prosto, nosi.

Hoćemo li uspeti na ovogodišnjem Evrobasketu?

- Mislim da hoćemo. Gledao sam uživo meč sa Francuskom, delimično sam ispratio i Trofej Beograda. Jasno se vidi da ono što smo prošle godine stvorili, kada smo i osvojili srebro na prvenstvu planete, sada je samo napredovalo, dobilo je nadogradnju - optimista je Nenad Krstić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.