Nema stajanja, Saletovi orlovi melju na pripremama

Izvor: Sportske.net, 19.Avg.2017, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema stajanja, Saletovi "orlovi" melju na pripremama

Danas je savladana i reprezentacija Rusije.

Nakon osvajanja turnira u Beogradu, reprezentacija Srbije je danas uspela da upiše i drugu pobedu u okviru Superkupa u Hamburgu.

Izabranici Aleksandra Đorđevića su danas slavili sa 85:75 protiv Rusije, iako su igrali bez Miloša Teodosića i Nemanje Nedovića. Ipak, u timu je danas bio Nikola Kalinić.

Bolje su Rusi počeli utakmicu, poveli sa 5:0, pa 7:2, naši nisu postigli poene prva četiri minuta. Đorđević >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << se iznervirao na svoje izabranike kojima je rekao da ne vidi igrača koji želi da igra košarku, a od tog trenutka slika se promenila.

Trojka Bogdanovića i poeni Jovića su digli našu reprezentaciju, Mačvan je sjajnim zakucavanjem doneo prvu prednost Srbiji, a seriju našeg tima nastavio je Micić.

Srbija je održala prednost do kraja prve deonice, a onda Rusi ponovo bolje počinju četvrtinu, poveli su nakon trojke Kulagina sa 27:24.

Naši košarkaši ponovo prave veliku seriju, pa su poveli i sa 36:31 nakon poena Kalinića i Lazića, ali su Rusi uspeli da smanje trojkom Kulagina u poslednjim sekundama poluvremena.

Do sredine treće četvrtine bilo je neizvesno, a onda je na scenu stupaju Bogdanović, Lučić i Kalinić koji vode Srbiju do +11!

Dragan Milosavljević, Vladimir Lučić i Milan Mačvan su odigrali odličnu poslednju četvrtinu. Rutinska igra u poslednjoj deonici izabranika Saleta Đorđevića je dovela Srbiju do nove pobede, koja nije dolazila u pitanje u poslednjim minutima meča. Bilo je i +15 nakon trojke Lučića, ali su Rusi iskoristili blago opuštanje naših košarkaša u poslednjem minutu.

Najefikasniji u redovima ekipa Saleta Đorđevića bio je Milan Mačvan sa 17 poena, Lučić je upisao 15, a Bogdan Boganović 12. Na drugoj strani Aleksej Šved je upisao 17 poena.

Naredni duel naš tim igra protiv Nemačke u nedelju od 15 časova.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

TURNIR U HAMBURGU: Lučić i Mačvan sredili i Ruse, sa Nemcima za novi trofej (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2017

Najbolji srpski košarkaši gaze sve pred sobom u pripremnom periodu...Nakon osvajanja turnira u Beogradu, reprezentacija Srbije je danas uspela da upiše i drugu pobedu u okviru Superkupa u Hamburgu. Izabranici Aleksandra Đorđevića su danas slavili sa 85:75 protiv Rusije, iako su igrali bez Miloša...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.