Mladi novosadski rukometaši u nedelju igraju na Spensu

Izvor: Radio 021, 24.Okt.2014, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi novosadski rukometaši u nedelju igraju na Spensu

U velikoj sali Spensa, svakog vikenda u okviru "Novosadske lige mlađih kategorija" održavaju se košarkaške, odbojkaške i rukometne utakmice u kojima se takmiči nekoliko hiljada mladih sportista.

"Novosadska rukometna liga" mlađih kategorija održaće se u nedelju, 26. oktobra u velikoj sali Spensa. Početak programa je u 10 časova.

Potpredsednica Rukometnog saveza Novog Sada i reprezentativka Jelena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Erić rekla je da je ovo jedan od krucijalnih projekata u oblasti sporta. "Novosadska liga doprinosi povećanju broja dece koja se bave rukometom, ali i drugim sportovima. Rukometne utakmice u kojima će se takmičiti dečaci i devojčice uzrasta od 10 do 14 godina, počinju 26. oktobra, a održavaće se u maloj sali Spensa", rekla je  Erić.

Prema rečima predsednika Košarkaškog saveza Novog Sada Zlatka Bolića, u okviru Lige se takmiči 40 ekipa iz Novog Sada i okolnih gradova, odnosno oko 1000 košarkaša uzrasta 12, 13, i 14 godina. "Takmičenja se održavaju svake subote, na sva tri terena u velikoj sali, a deca i njihovi roditelji su prezadovoljni jer posle dužeg vremena, mladi košarkaši imaju priliku da se takmiče u istim uslovima kao i profesionalni sportisti", izjavio je Zlatko Bolić i dodao: "Iz ove Lige, oformili smo i tri reprezentativne selekcije Novog Sada i veoma mi je drago što će najbolji takmičari dobiti priliku da putuju na turnire i igraju za svoj grad."

Predsednik Odbojkaškog saveza Novog Sada Dragan Čučković je naglasio da obezbeđivanje profesionalnih uslova za takmičenje puno znači deci i doprinosi razvoju sporta. "Svakog vikenda na Spensu se takmiči 20 odbojkaških ekipa i to predstavlja svojevrstan festival sporta, a najviše znači našim pionirima koji, u okviru svojih klubova treniraju u lošijim uslovima", objasnio je Dragan Čučković i izrazio nadu da će se ovaj projekat održati i u narednim godinama.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Sportski vikend u Beogradu (25. i 26. oktobar)

Izvor: DANuBeogradu.rs, 24.Okt.2014

U subotu i nedelju, 25. i 26. oktobra, pravi sportski vikend u Beogradu: biće održano nekoliko turnira pod pokroviteljstvom grada (Trofej Beograda) za sve uzraste, ali i takmičenja u okviru profesionalnih liga u raznim sportovima. Fudbal Na programu su utakmice .. Više.. The post Sportski vikend...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.