Marjanović ne ide na Evrobasket!

Izvor: RTS, 05.Avg.2015, 04:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marjanović ne ide na Evrobasket!

San Antonio ne dozvoljava Bobanu Marjanoviću da nastupi za Srbiju na Evrobasketu. Košarkaški savez Srbije će zvanično odgovoriti San Antoniju i dopis proslediti Fibi, kojim će izraziti svoje neslaganje sa takvom odlukom američkog kluba. Ražnatović: Spremni smo za rat za Bobija.
Utorak je bio dan za konačnu odluku, a ona je, izgleda, stigla. Iz Amerike su rekli ono čega su se svi u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pribojavali – Boban Marjanović nema dozvolu da nastupi na predstojećem Evropskom prvenstvu, potvrdio je Košarkaški savez Srbije (KSS).

"Medicinski nalaz potvrđuje dijagnoze naših lekara i lekara koji su Marjanovića pregledali u Milanu pre potpisivanje ugovora, da ne postoje nikakve frakture u levom stopalu, o čemu je bilo govora u javnosti u prethodnom periodu. I pored te činjenice, pozivajući se na sugestije američkih lekara, San Antonio je zabranio nastup Marjanoviću za našu reprezentaciju, uprkos njegovoj velikoj želji", navodi se u saopštenju.
Košarkaški savez Srbije će, dodaje se, zvanično odgovoriti klubu i dopis proslediti Fiba kojim će izraziti svoje neslaganje sa ovakvom odlukom američkog kluba.
"Uprkos tome, naši ciljevi na Evropskom prvenstvu ostaju isti i verujemo da će naši reprezentativci i stručni štab ostvariti rezultat na koji ćemo kao i uvek biti ponosni", navodi se u saopštenju KSS.
Sprski centar je prošle nedelje napustio pripreme reprezentacije Srbije, pošto je San Antonio tražio da Marjanović hitno otputuje za SAD na dodatne medicinske preglede. Taj zahtev NBA kluba usledio je nakon izjave Velibora Radovića, pomoćnog trenera Crvene zvezde, koji je rekao da je Marjanović tokom finalne serije plej-ofa sa Partizanom igrao povređen.
Marjanović je potom obavio preglede u SAD kojim je ustanovljeno da nema preloma noge, ali da postoji otok.
U pismu koje je KSS dobio iz San Antonija se navodi da je pregledima utvrđeno da Marjanović ima "urođene promene u fibrozno/koštanoj vezi u okviru članka na oba stopala".
"Dodatno, primećeni su značajni otoci bočno na stopalu i kosti levog stopala. Ovaj otok može prouzrokovati omekšavanje kosti, a konstantno delovanje može oslabiti kost do tačke pucanja", navodi se u pismu San Antonija.
Lekari NBA kluba su Marjanoviću prepisali odmor, uz nošenje "čizme" najmanje tri nedelje, nakon čega će se ponoviti snimanje magnetnom rezonancom i "tada će eventualno početi sa ograničenom košarkaškom aktivnošću na terenu u granicama dozvoljenog".
"U cilju prevencije buduće povrede i zaštite od dugotrajne nesposobnosti, naši doktori su prepisali osam nedelja bez kontakta pre bilo kakvog potencijalnog povratka košarkaškim aktivnostima osim ukoliko ranija snimanja ne pokažu značajan napredak. Razumemo da su ovo teške vesti, ali uz ovu informaciju i u skladu sa direktivama naših medicinskih eksperata, San Antionio Sparsi ne dozvoljavaju Marjanoviću da učestvuje sa nacionalnim timom ovog leta", navodi se u pismu San Antonija.
Sporazum između Fiba i NBA izričito kaže da "igračima nije dozvoljeno da učestvuju sa nacionalnim timom u pripremama ili takmičarskim aktivnostima kada postoji razumna medicinska zabrinutost da bi učešće izložilo igrača značajnom riziku od povrede, bolesti ili druge štete", podsećaju iz američkog tima.
"Mi ćemo apsolutno dati sve od sebe da pomognemo Bobanu u oporavku, kao i da obezbedimo najbolja moguća sredstva u tom procesu", zaključuje se u pismu NBA kluba.
Evropsko prvenstvo će se održati od 5. do 20. septembra u Nemačkoj, Letoniji, Hrvatskoj i Francuskoj.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.