MZT dobio novu halu

Izvor: B92, 28.Avg.2014, 04:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MZT dobio novu halu

Košarkaški klub MZT Skoplje Aerodrom dobio je novu halu u kojoj će igrati utakmice ABA lige sledeće sezone.

U sredu je zvanično otvorena nova hala “Jane Sandanski” koja se nalazi na istom mestu kao i prethodna.

Čast da otvore halu imaće košarkaši Zadra u drugom kolu regionalne lige, kada gostuju u Skoplju.

Svečanosti u sredu prisustvovale su mnoge zvanice, među kojima je premijer Makedonije Nikol Gruevski, gradonačelnik Skoplja Ivica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Konevski, vlasnik rukometnog kluba Vardar Sergej Samsonenko, kao i direktor ABA Roman Lisac.

“Nova hala je velika stvar za MZT Skoplje Aerodrom, ABA ligu, košarku i sport generalno. To je moderna visoko funkcionalna zgrada koja garantuje uživanje kako navijačima, tako i klubovima. Uveren sam da će gosti arene uživati ovde. Takođe, veoma je važno da se novom halom MZT vraća kući, što će doneti još veću gledanost na domaćim mečevima”, rekao je Lisac.

Generalni menadžer kluba Vidoja Sekuloski zahvalio se svima koji su pomogli.

“Grad Skoplje i Republika Makedonija su dobili novi sportski objekat, koji će omogućiti klubovima koji ga koriste da budu uspešni. Nova hala omogućava odlične uslove za trening, kao i za organizovanje mečeva, kako domaćih, tako i internacionalnih”, naveo je Sekuloski.

Kapacitet velike hale je 6.500 mesta, a osim MZT, koristiće je i rukometni klub Vardar, dok postoji još jedna manja u koju može stati 1.000 ljudi. Kompleks Jane Sandanski obuhvata multifunkcionalnu teretanu, kongresnu salu i hotel.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.