Košarkaško prvenstvo Srbije na Areni sport

Izvor: TV Arena Sport, 05.Maj.2016, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaško prvenstvo Srbije na Areni sport

U subotu startuje Superliga Srbije u košarci. U završnici domaće lige igraće četiri tima iz nedavno završene ABA lige i četiri najuspešnije ekipe iz KLS.

Imajući u vidu da je Olimpijska godina i da reprezentaciju Srbije očekuju kvalifikacije za plasman u Rio, sistem takmičenja morao je da se modifikuje i razlikovaće se u odnosu na prethodne sezone.

Timovi će biti podeljeni u dve grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu TV Arena Sport << sa po 4 učesnika.

U grupi A igraće branilac titule i šampion ABA lige Crvena zvezda, valjevski Metalac, prvoplasirana ekipa KLS FMP i Tamiš iz Pančeva. Grupu B čine finalista ABA lige i pobednik Kupa Radivoja Koraća Mega Leks, rekorder po broju titula Partizan, čačanski Borac i niški Konstantin. Posle 6 kola biće odigran plej of u koji će se plasirati po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe.

Polufinala se igraju na dve dobijene utakmice. Pobednici tih serija plasiraće se u finale koje se igra na 3 dobijene utakmice, a igraće se i plej of za treće mesto, takođe na 3 dobijena meča. Liga startuje utakmicama prvog kola takmičenja po grupama sedmog maja.

Raspored mečeva Košarkaške lige Srbije:

7. maj 21.00 Partizan - Borac

8. maj 17.00 Metalac – FMP

11. maj 21.00 Mega Leks – Partizan

12. maj 19.00 Crvena zvezda Telekom – Metalac

14. maj 21.00 Borac – Mega Leks

16. maj 21.00 FMP – Crvena zvezda Telekom

19. maj 19.00 Konstantin - Mega Leks

19. maj  21.00 FMP - Metalac

Ukoliko želite da pratite takmićenje Superliga Srbije u košarci, odaberite svog operatera i prijavite se na linku Arena Sport paket
U roku od tri radna dana (nakon prijave), kontaktiraće vas operater radi sklapanja ugovora i aktivacije paketa.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na TV Arena Sport...






Povezane vesti

Treneri: KLS će biti neizvesna i zanimljiva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2016, 15:33

Treneri ekipa koje će učestvovati u Super ligi Košarkaške lige Srbije (KLS) ocenili su da će predstojeće takmičenje biti zanimljivo i neizvesno i najavili su da će igrati najbolje što mogu...Super liga počinje sutra i biće podeljena u dve grupe. U Grupi A igraće branilac titule Crvena zvezda,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TV Arena Sport. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TV Arena Sport. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.