Košarka: 1 Ženska liga Srbije : ŽKK BOR – ŽKK Šumadija 62:72

Izvor: MC Bor, 22.Dec.2014, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarka: 1 Ženska liga Srbije : ŽKK BOR – ŽKK Šumadija 62:72

22.decembar.Bor
Tekst i foto : S.Ranđelović
1ŽLS,12.kolo ŽKK BOR – ŽKK ŠUMADIJA  62:72 (14:17,7:18,16:19,25:18)
Bor, USC BOR, 300 gledalaca
Delegat:Golubović Marinko, Sudije: Nešić Miljan, Cvetković Vladica, Stošić Stefan
Igrač utakmice: Anđelina Radić , Bor (indeks 28)
ŽKK BOR: D.Vučković 2, I.Ćirov 4, M.Perić, J.Jozić 15, S.Mijaković, M.Petrović 11, >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << J.Popović 6, M.Sulejman, A.Radić 22, A.Piljević 2, M.Živić, T.Golubović. Trener: Alen Tošić.
ŽKK Šumadija:K.Milošević 8, M.Todorović 2, I.Celić 4, J.Stanisavljević, S.Raković, A.Katić 15, N.Martinović, K.Raković 9, N.Trifunović, M.Matović 4, N.Mijatović 14, J.Ćulafić 16. Trener: Darko Jakovljević.
Šumadija je po drugi put ove sezone savladala ekipu Bora.Gošće iz Kragujevca povele su od samog starta utakmice, napravile su seriju od 9:0 iskoristivši početnu nervozu domaćih. Do kraja prve četvrtine Boranke su uhvatile priključak i na prvu dvominutnu pauzu otišle sa samo tri poena u minusu. Kao i na većini dosadašnjih utakmica ekipa Bora je i na ovoj imala jednu lošu četvrtinu u kojoj protivnik napravi veliku razliku. Ovoga puta to se desilo u drugoj četvrtini koju je Šumadija dobila sa 18:7 i na poluvreme otišla sa 14 poena prednosti. U drugom delu Šumadija je rutinski održavala prednost koja je u 25 minutu iznosila dvadeset poena. Do kraja utakmice domaće košarkašice su pokušavale da stignu veliku prednost protivnika. U poslednjoj četvrtini su iskoristile opterećenost ličnim greškama kragujevčanki i uspele da smanje razliku, ali ne i da ugroze pobedu gostujuće ekipe. U ekipi Šumadije najbolji učinak imale su Jelena Ćulafić sa 16 poena, Aleksandra Katić sa 15 , Nataša Mijatović sa 14 poena i 8 skokova i Kristina Milošević 8 poena i 12 skokova. U borskoj ekipi najbolja je ponovo bila Anđelina Radić sa dabl-dabl učinkom (22 poena i 13 skokova). Uz nju su se istakle i Jelena Jozić sa 15 poena i Marija Petrović sa 11. Jana Popović se vratila na teren posle nekoliko utakmica pauze zbog povrede i postigla 6 poena i 3 skoka. Ukupno gledano gošće su prevagu ostvarile u skoku (18 skokova vise) i boljem šutu (44% Šumadija, 25% Bor).
Izjave trenera i igrača:
Alen Tošić, trener Bora:
I dalje nas u većem delu utakmice muči neiskustvo. Pravimo veliki broj „neiznuđenih“ grešaka. Dobro je što smo i dalje borbeni, ali protiv ovako jake ekipe Šumadije koja je sigurno među četiri najbolje ekipe u ligi bilo je nemoguće nadoknaditi 20 poena razlike. Pauza u prvenstvu će nam dobro doći da se konsolidujemo i da u drugom delu dobijemo protivnike koji su nam konkurenti u borbi za opstanak. Čestitam ekipi Šumadije i želim im puno zdravlja i sreće u nastavku sezone. Posebno se zahvaljujem publici na velikoj podršci.
Anđelina Radić, igračica Bora:
Čestitam obema ekipama na dobroj borbi i kvalitetnoj utakmici. Mi moramo još puno da radimo i nadam se da ćemo u drugom delu sezone pokazati sve što znamo. Želim svima srećne predstojeće praznike i dobar odmor. Još jednom hvala borskoj publici na podršci.
Darko Jakovljević, trener Šumadije:
Zasluženo smo pobedili. Sve vreme smo kontrolisali igru i rezultat. Na kraju smo bili isuviše opterećeni ličnim greškama i dozvolili smo protivniku da smanji rezultat, ali pobeda nije dolazila u pitanje. Zadovoljan sam pobedom ali smo u pojedinim trenutcima pravili nepotrebne greške. Senku na našu pobedu bacila je povreda Kristine Milošević bukvalno u poslednjoj sekundi utakmice. U ovom trenutku naše misli su sa njom i želimo joj brz oporavak. Čestitao bih mojim igračicama na pobedi i uspešnoj polusezoni, a ekipi Bora čestitke na fer i korektnoj igri i poželeo bih im puno sreće u nastavku prvenstva.
Aleksandra Katić igračica Šumadije:
Čestitala bih svojoj ekipi na borbenoj igri i zasluženoj pobedi. Celu utakmicu smo imali inicijativu i dvocifrenu prednost do poslednje četvrtine, kada smo bespotrebno ušle u jurnjavu. Ekipa zasluženo ide na odmor i spremno dočekuje nastavak sezone.

Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na MC Bor...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.