Klivlend na korak do finala

Izvor: RTS, 25.Maj.2015, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klivlend na korak do finala

Klivlend dobio dramatičnu završnicu produžetka i poveo sa 3:0 protiv Atlante. Bez velikih promena na VTA i ATP listi. Slaven Bilić napušta Bešiktaš, moguć odlazak u Vest Hem. Na terenima Rolan Garosa u prvom kolu danas Krunić, Troicki i Krajinović.
10.45- Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević objaviće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sutra širi spisak igrača na koje računa za prvenstvo Evrope. Đorđević će u 12 sati u prostorijama Košarkaškog saveza saopštiti preliminarni spisak za šampionat koji se održava u Hrvatskoj, Nemačkoj, Letoniji i Francuskoj.

Srbija će igrati u B grupi u Berlinu sa selekcijama Španije, Turske, Nemačke, Italije i Islanda. Evropsko prvenstvo održaće se od 5. do 20 septembra. 
10.40 - Španski fudbalski trener Kike Sančez Flores zameniće Slavišu Jokanovića na klupi novog premijerligaša Votforda, prenosi engleski list Dejli Mejl. Kako se navodi, Jokanović je razočaran ponudom čelnika kluba da produži ugovor, zbog čega želi da potraži novi izazov.
Jokanović posle uspešne sezone sa Votfordom, kojeg je sa drugog mesta uveo u Premijer ligu, neće imati problem da nađe novi posao pošto su za njegove usluge zainteresovani Njukasl i Sanderlend. Srpski stručnjak je bio četvrti menadžer Votforda ove sezone, a prethodno je vodio Partizan, Muantong sa Tajlanda, Levski i Herkules. 
10.30 - Srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković zadržale su sedmu, odnosno 25. poziciju na danas objavljenoj VTA listi, dok je Aleksandra Krunić pala za dva mesta i sada je 87. igračica sveta.

Ana Ivanović na sedmoj poziciji ima 3.655 bodova, dok je Jelena Janković sakupila 1.860 bodova. Bojana Jovanovski je, kao i prošle nedelje, na 60. poziciji na VTA listi sa 906 bodova, dok je Aleksandra Krunić pala za dve pozicije i sada na 87. mestu ima 678 bodova.

Među prvih deset igračica sveta nije bilo promena, pa je tako Amerikanka Serena Vilijams i dalje ubedljivo prva na listi sa 9.361 bodom, Ruskinja Marija Šarapova je na drugom mestu, Simona Halep iz Rumunije je treća, Čehinja Petra Kvitova je četvrta, dok je Karolina Voznijacki iz Danske na petom mestu.
10.20 - Holandski trener Hub Stevens napustiće Štutgart, uprkos tome što je drugu sezonu uzastopno spasio klub ispadanja, pobedom protiv Paderborna u nedelju sa 2:1. Šezdesetjednogodišnji Stevens koji je preuzeo Štutgart u novembru, uspešno je završio "spasilačku misiju" i prethodne sezone, kada je u martu 2014. seo na klupu.
Stevens je za nas spasilac veka, rekao je sportski direktor Štutgarta Robin Dut na završnom okupljanju igrača u nedelju.
Navijači Šalkea izabrali su Stevensa za trenera veka svog kluba pošto je taj klub doveo do titule u Kupu UEFA 1997. godine, a on je u karijeri, između ostalih klubova, vodio i Hamburg, Hertu i Keln. Kao prvi kandidat za naslednika Stevensa pominje se bivši trener Lajpciga Aleksandar Corniger.
10.10 - Bojana i Marko Kljajić, članovi MK Spartak, odbranili su titule šampiona Srbije u mačevanju, u disciplini sablja, dok je Crvena zvezda bila najbolja u obe ekipne konkurencije, na šampionatu koje je održano u Beogradu.
U floretu najbolji su bili Marija Kovačević (Crvena zvezda), Miljan Kovačević (Omladinac), odnosno Omladinac u obe ekipne konkurencije. U kategoriji mač prvo mesto osvojio je neprikosnoveni Danilo Nikolić, član MK Silni.
10.00 - Na danas objavljenoj ATP listi nije bilo velikih promena, plasman među prvih deset je isti kao i prošle nedelje, a napredak od srpskih tenisera zabaležio je jedino Dušan Lajović.
Srpski teniser Novak Đoković i dalje je prvi teniser sveta sa 13.845 bodova, dok je drugi Švajcarac Rodžer Federer sa 4.610 bodova manje. Britanac Endi Marej je ostao na trećem mestu, Tomaš Berdih iz Češke je četvrti, dok je Japanac Kei Nišikori peti.
Kada je reč o srpskim teniserima, Viktor Troicki je pao za jednu poziciju i sada je 33. teniser sveta, Dušan Lajović je "skočio" za osam pozicija i trenutno zauzima 67. mesto na ATP listi, dok je Filip Krajinović kao i prošle nedelje na 99. poziciji. Janko Tipsarević, koji je odustao od nastupa na Rolan Garosu, pao je za dva mesta i sada je 476. teniser na ATP listi sa 76 bodova. 
09.50 - Trener Bešiktaša Slaven Bilić najavio je odlazak krajem sezone, a mediji spekulišu da je moguće da nasledi Sema Alerdajsa u Vest Hemu, klubu čiji je dres nosio kao igrač.
Neću biti trener Bešiktaša sledeće sezone. Ponosan sam onim što sam ovde uradio, rekao je Bilić posle poraza od Galatasaraja 2:0, čime je klub izgubio mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona.
Bilić je naglasio da se oseća odgovornim za činjenicu da dve godine uzastopno njegov klub nijje osvojio titulu prvaka Turske. Hrvatski stručnjak preuzeo je klupu Bešikataša u junu 2013. godine. On je proveo šest uspešnih sezona na mestu selektora reprezentacije Hrvatske, pre nego što je 2012. preuzeo moskovski Dinamo, a potom Bešiktaš. 
08.30 - Posle jučerašnjeg odličnog starta naših tenisera, drugog dana prvog kola turnira na Rolan Garosu, na terene izlaze, Aleksandra Krunić, Viktor Troicki i Filip Krajinović.
Prva na teren, oko 13.30, izlazi Aleksandra Krunić koja se sastaje sa Kazahstankom Julijom Putincevom. Odmah iz nje, na istom terenu, igraće Viktor Troicki koji je postavljen za 31. nosioca. Njegov protivnik biće 25-godišnji Nemac Jan Lenard Štruf koji je treutno 98. na ATP listi.
Otpirlike u isto vreme kad i Troicki, oko 14.30, na teren će izaći i Filip Krajinović koji na terenu broj dva igra treći meč dana protiv Belgijanca Davida Gofana.
08.00Klivlend je na domaćem terenu, tek posle produžetaka, savladao Atlantu sa 114:111 i sa 3:0 došao na korak od velikog finala NBA lige.

Iako košarkaši Klivlenda sinoć nisu bili tako ubedljivi kao na prva dva gostovanja, uspeli su u dramatičnoj završnici da odnesu pobedu, a predvodio ih je sjajni Lebron Džejms sa tripl-dablom, 37 koševa, 18 skokova i 13 asistencija.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Platini navija za Al Huseina

Izvor: RTS, 25.Maj.2015

Platini: Blater se plaši budućnosti, princ Ali bi bio odličan predsednik Fife. Ančeloti dobio otkaz u Realu. Roma pobedila Lacio i obezbedila direktan plasman u Ligu šampiona. Dijego Alves pokidao ligamente kolena, pauza šest meseci zbog operacije. Bez velikih promena na VTA i ATP listi....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.