Kikinđani na Trci za srećnije detinjstvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2016, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kikinđani na Trci za srećnije detinjstvo

Više od pet hiljada učenika osnovnih i srednjih škola iz Kikinde učestvovalo je na tradicionalnoj manifestaciji, 27. Trci za srećnije detinjstvo, u organizaciji Crvenog krsta Kikinde.

Na manifestaciji su se nadmetali i predškolci, mame sa bebama, kao i prosvetni radnici, a promoterka ovogodišnje akcije bila je reprezentativka Srbije u košarci, Kikinđanka Dajana Butulija.

Već 27 godina u Kikindi se održava Trka za srećnije detinjstvo, manifestacija koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svake godine okupi veliki broj učenika, predškolaca, roditelja i prosvetnih radnika, kako bi se ukazalo na zdrav život, sport i omladinu.

''Divan i sunčan dan, raspoložena deca i roditelji, i svi mi koji smo se potrudili da ova trka protekne u najboljem redu i na veliku radost naše dece'', istakla je Aranka Felbab, sekretar Crvenog krsta Kikinde.

Moto ovogodišnje manifestacije bio je "Imamo cilj - dođi na start". Održane su 24 trke, a učestvovalo je više od 5.000 dece svih uzrasta.

Ovogodišnju manifestaciju organizovao je Crveni krst Kikinde, uz podršku lokalne samouprave, kao i pokrajinske i nacionalne organizacije Crvenog krsta.

Brojni sponzori potrudili su se da decu, pored rolera i bicikala, nagrade letovanjem na moru sledeće godine, ali i da sa svojom porodicom provedu vikend na Vršačkom bregu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Kikindi održana "Trka za srećnije detinjstvo", Butulija podržala mališane

Izvor: Blic, 01.Okt.2016

Oko 5.000 osnovaca, srednjoškolaca, studenata, sportista, rekreativaca i drugih građana danas se pridružilo „Trci za srećnije detinjstvo“ koju je 27. put organizovao Crveni krst Kikinde...Trka promoviše humanost, zdrav stil života i toleranciju, pa je promoterka ove ideje danas bila košarkaška...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.