Kalinić: Ništa lično, sve je to košarka

Izvor: Mondo, 19.Apr.2015, 01:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalinić: Ništa lično, sve je to košarka

MVP trećeg polufinalnog meča Zvezde i Partizana priča o većoj čvrstini crveno-belih, duelima sa Pavlovićem, psihologiji za nedelju...

Kad je važno - Kalinić! Kako u prvoj, tako i u trećoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige.

Poeni Zvezdinog krila (25) i Čarlsa Dženkinsa (22), kao i ofanzivni skokovi Luke Mitrovića (sedam) poveli su crveno-bele ka trijumfu i vođstvu u seriji od 2:1.

Posle utakmice, u razgovoru sa novinarima, Nikola Kalinić >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je pripisao zasluge svim igračima.

"Odigrali smo dobro i ja i Čarls... ali svi imamo zasluge, kao ekipa. Pre svega smo to uradili kolektivom. Malo su Bobana svi potcenili, javnost i to. Fantastično je otvorio utakmicu, mnogo je značio prisustvom u napadu i odbrani. Tejić, Dangubić, Lazić, svi su dali doprinos i to je recept za sutra", rekao je krilni igrač Zvezde.

Da li je u subotu uveče Partizanova publika videla njegov najbolji meč u crveno-belom?

"Verovatno jeste... Sigurno jeste. Nisam gledao statistiku".

I Kalinić se složio sa ocenom da je bolji skok crveno-belih presudio.

"Iskreno, i nama i njima je defanzivni skok škripao u prve dve utakmice. Znali smo da je to recept za pobedu. Ne znam napamet statistiku, ali verovatno je to presudilo i na kraju se mi radujemo. Ali, već razmišljamo o sledećoj utakmici".

Prema njegovom mišljenju, veći pritisak sada je na Partizanu.

"Njima je sledeća utakmica 'win or go home', što bi Amerikanci rekli. I nama je važna, ali njima gori pod nogama i sigurno će to i publika da oseti. Večeras ste videli kakva je to publika, fenomenalna. Danas nismo dozvolili da nas ometu, osim nekih bacanja, odlično smo podneli atmosferu i ambijent i to je recept za sutra".

Tokom meča, Kalinić je nekoliko puta igrao direktno naspram Saše Pavlovića i izašao kao pobednik. U utakmici prožetoj tenzijom, najiskusniji igrač Partizana nije bio na svom nivou.

Upitan za borbu sa Pavlovićem, Kalinić je rekao:

"I jedan i drugi imali smo veliku želju za pobedom. Posle druge utakmice smo (u Zvezdi) seli i izvukli zaključke da nam je falilo čvrstine. Večeras smo hteli da je pokažemo, da nametnemo ratničku utakmicu. Na terenu je bio rat, a sutra očekujem još čvršću i težu utakmicu..."

"Te stvari se dešavaju. Takve stvari se dešavaju i u svemu tome nema ništa lično. Sve je to košarka".
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.