Kadeti pred četvrtfinalom prvenstva Evrope u košarci, prvi naredni rival Hrvatska

Izvor: Blic, 23.Avg.2014, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kadeti pred četvrtfinalom prvenstva Evrope u košarci, prvi naredni rival Hrvatska

Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije, igrači do 16 godina starosti, perfektno je odigrala prvu fazu Evropskog prvenstva u Litvaniji. Izabranici selektora Vladimira Đokića ostvarili su tri trijumfa protiv selekcija Finske, Litvanije i Turske čime su suvereno osvojili prvo mesto u grupi „A“, a sada ih čekaju novi izazovi.

"Zaista možemo da budemo prezadovoljni urađenim do sada. Plan je bio da se plasiramo u drugu fazu, a mi smo osvojili maksimalna četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << boda i odigrali veoma dobro. Ono što posebno raduje je činjenica da je odbrana na sve tri utakmice odlično funkcionisala, dok smo svesni da igra u napadu i šut ne mogu da nam uvek ide od ruke kao recimo na susretu protiv selekcije Litvanije", ističe selektor Đokić.

Srpski kadeti u drugu fazu šampionata, novoformiranu grupu „E“ prenose maksimalna četiri boda što će im puno značiti u borbi za četvrtfinale. Našem mladom timu u sledeća tri duela sa selekcijama Hrvatske, BIH i domaćina Letonije potrebna je samo jedna pobeda kako bi osigurali plasman među osam najbolji reprezentacija u Evropi.

"Od kako smo došli u Letoniju razmišljamo isključivo o predstojećoj utakmici. Imam odlične saradnike u Stručnom štabu koji se bave skautingom i prikupljaju potrebne informacije. Igrače ne želimo da opterećujemo pre vremena snagom protivnika, još manje rezultatskim imperativom. Prvi na redu je duel sa selekcijom Hrvatske koja igra prilično opušteno, forsiraju šut za tri poena i mogu biti veoma opasni ako im se dopusti da se razigraju. Bosanci imaju odličan karakter, nikoga se ne plaše, prilično su samouvereni, igraju timski i veoma su talentovani. Domaću selekciju mnogi vide kao glavnog favorita za zlatnu medalju. Ozbiljno su shvatili ovo takmičenju, na okupu su još od oktobra prošle godine. Fascinantno je koliko su uigrani i sa kojom lakoćom igraju", istakao je Vladimir Đokić, selektor muške U16 reprezentacije, a prenosi zvanični sajt naše kuće košarke.

Naši kadeti u nedelju igraju protiv Hrvatske od 14.45, dan kasnije u istom terminu protiv BiH, a u utorak od 19.15 protiv Letonije.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.