KSS SE OGLASIO: Denver nije zabranio Jokiću da igra za reprezentaciju!

Izvor: Večernje novosti, 20.Apr.2017, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KSS SE OGLASIO: Denver nije zabranio Jokiću da igra za reprezentaciju!

Pisali smo generalnom menadžeru Nagetsa Karnišovasu koji je odgovorio da klub “ne može i ne želi da spreči Nikolu da igra za reprezentaciju” Poznati menadžer Miodrag Ražnatović je izazvao mnogo polemike u javnosti izjavom da “Nikola Jokić možda neće igrati za reprezentaciju, jer mu Denver savetuje da ostane i radi na svom telu”. Tim povodom se danas i zvanično oglasio Košarkaški savez Srbije. Saopštenje prenosimo u celosti. „S obzirom na učestalu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << neprofesionalnost da se o igračima, kandidatima za košarkašku reprezentaciju Srbije, prve vesti o eventualnom otkazivanju učešća često šalju kroz medije preko trećih lica, umesto da se prvo obavesti Košarkaški savez Srbije, ne želimo da kao ozbiljna košarkaška institucija priznata u Evropi i svetu, dajemo šansu za bilo kakvo proračunato pogrešno izveštavanje, već da ukratko objasnimo sportskoj javnosti, ali i svim igračima i saradnicima, istinitu činjenicu. Ni jedan NBA, niti bilo koji drugi klub nema pravo ni mogućnosti (osim u slučaju povrede) da svojim igračima koji su pod ugovorom zabrani igranje za nacionalne timove svojih zemalja iz mnogo razloga, ali, pre svega, jer se kroz reprezentativne pripreme i takmičenja njihovi igrači razvijaju i vraćaju u svoje klubove mnogo bolji i zreliji nego što su bili. Samim tim, klubovima je u direktnom interesu da što više njihovih igrača postanu standardni reprezentativci svojih zemalja, pogotovo onih koje imaju šansu da se kroz takmičenja bore za osvajanje medalja. Kao potvrdu našeg stava, a sigurni smo i stava svih sportskih radnika, u nastavku prilažemo odgovor potpredsednika i pomoćnika generalnog menadžera Denvera gospodina Arturasa Karnišovasa, koji je korektno i sportski odgovorio na pravovremeno i konkretno pitanje upućeno od strane KSS - „Da li i zašto Denver zabranjuje nastup njihovog igrača Nikole Jokića za reprezentaciju Srbije na EP 2017?": - Prema FIBA/NBA dogovoru mi ne možemo i ne želimo da sprečimo Nikolu da igra za nacionalni tim Srbije. Već sam razgovarao sa Aleksandrom Đorđevićem povodom ovoga. Ukoliko budete imali neka pitanja obavestite me - napisao je Karnišovas”.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šta o celoj priči oko Jokića ima da kaže Miško Ražnatović?

Izvor: Vesti-online.com, 20.Apr.2017

Polemiku oko toga da li će Nikola Jokić igrati za reprezentaciju Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu pokrenuo je njegov menadžer Miško Ražnatović, koji je gostujući na jednoj televiziji rekao da bi Denver više voleo da njegov štićenik radi na svom telu te da će zbog toga sugerisati...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.