KLS: Vodeći trio na 7-0, sjajni Čović, Novak debitovao za Vojvodinu, Obrenović junak Nišlija

Izvor: Sportal.rs, 22.Nov.2014, 01:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KLS: Vodeći trio na 7-0, sjajni Čović, Novak debitovao za Vojvodinu, Obrenović junak Nišlija

Ni posle sedmog kola Košarkaške lige Srbije ništa se nije promenilo u samom vrhu tabele. Niški Konstantin, novosadska Vojvodina i beogradski FMP upisali su nove pobede i tako zadržali maksimalan učinak u dosadašnjem delu sezone.

Ekipa Milana Gurovića je na svom terenu savladala kraljevačku Slogu rezultatom 95:88, a još jednu veliku partiju odigrao je iskusni plejmejker "pantera" Filip Čović. On je meč >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << završio sa 32 poena i 9 asistencija, ostvarivši indeks korisnosti 37!

Ognjen Dobrić i Marko Gudurić postigli su po 12 poena za domaću ekipu. U redovima Sloge istakao se Petar Jokić sa 20 poena.

Vojvodina Srbijagas je u pojačanom sastavu glatko porazila Jagodinu (84:66) na debiju Jovana Novaka, koji je nedavno potpisao ugovor za "lale".

Mladi reprezentativac Srbije je u utakmicu završio sa 13 poena, a briljirao je njegov reprezentativni kolega Stefan Pot, koji je zabeležio 17 poena i 8 asistencija.

Konačno, do sedme pobede stigao je i Konstantin, u vrlo uzbudljivoj utakmici protiv Spartaka - 83:82.

Subotičani su mnogo bolje počeli meč, pa su već u petom minutu poveli rezultatom 17:3. Ipak, igrači Konstantina su već na startu drugog poluvremena anulirali prednost gostiju i meč je od tada obeležila rezultatska klackalica.

U vrlo uzbudljivoj završnici junak Nišlija bio je Bogdan Obrenović, koji je nekoliko sekundi pre kraja postigao koš za pobedu.

Uz Obrenovića koji je utakmicu završio sa 16 poena, najzaslužniji za trijumf Konstantina bili su Tašić koji je takođe ubacio 16, i najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Nemanja Barać.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.