KK Bosna, bivši šampion Evrope pred gašenjem

Izvor: Press, 22.Okt.2014, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KK Bosna, bivši šampion Evrope pred gašenjem

Košarkaški klub Bosna, nekadašnji šampion Evrope, nalazi se pred gašenjem zbog teške finansijske situacije, prenose danas sarajevski mediji.
Trofejni klub, koji je iznedrio legendarne asove poput Mirze Delibašića, Žarka Varajića, Ratka Radovanovića i drugih, ima dug oko tri miliona evra, zbog čega je na Skupštini doneta odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << o privremenom zamrzavanju i fuziji sa lokalnom ekipom Rojal.

Novoforimrani klub moraće da dobije specijalnu pozivnicu za učešće u domaćem takmičenju, a konačnu odluku doneće Košarkaški savez Bosne i Hercegovine.

Bosna je osnovana 1951. godine kao klub sarajevskog Univerziteta, pa su igrači dobili nadimak "studenti".

Tri puta bila je prvak Jugoslavije, a najveći uspeh ostvarila je 1979. godine u francuskom Grenoblu osvajanjem titule prvaka Evrope.

U finalu tadašnjeg Kupa evropskih šampiona Bosna je pobedila italijanski Vareze sa 96:93 i postala prvi tim iz SFRJ koji je ostvario taj uspeh.

Tek posle Sarajlija to su uradili Cibona, Jugoplastika i Partizan.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.