Igokea odustala od Evrope zbog klubova sa Kosova

Izvor: N1 televizija, 30.Sep.2016, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igokea odustala od Evrope zbog klubova sa Kosova

Košarkaški klub Igokea odustao je od učešća u FIBA Evrokupu, a kao razlog navedena je u mogućnost da se sastanu sa nekim od timova sa Kosova i Metohije.

Ekipa iz Republike Srpske je u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona u dvomeču poražena od Mornara iz Bara.

"Klubovi sa Kosova učestvuju u Evropa kupu i mi zaista ne želimo da dođemo u situaciju da igramo protiv takvog kluba. Ovo je krajnje neatraktivno takmičenje u kojem Igokea ne želi da učestvuje, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << a treći razlog zbog kojeg smo se odlučili na ovakvu odluku je finansijske prirode", rekao je za "Blic" generalni menadžer kluba Igor Dodik.

"Učešćem u ovom takmičenju bismo napravili dodatne troškove koji bi mogli da nas ugroze. Još ne znamo da li će i kakve bi posledice mogla imati ova naša odluka. Imamo obećanja da će Košarkaški savez Bosne i Hercegovine stati iza nas ukoliko se ne plasiramo u Ligu šampiona i nadam se da će se to i dogoditi".
Pogledaj vesti o: Košarka,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.