I novosadski aplauz za Bajićev film

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2015, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I novosadski aplauz za Bajićev film

Posle beogradske i novosadska publika je nagradila aplauzom film Darka Bajića, "Bićemo prvaci sveta". Ostvarenje je posvećeno zlatnim istorijskim trenucima jugoslovenske košarke, a snimano je u Sloveniji, Hrvatskoj i Makedoniji.

Film "Bićemo prvaci sveta" dolazi od producenata najgledanije domaće filmske i tv-sage "Montevideo", a sniman je prema scenariju Nebojše Romčevića i ideji Zvonimira Šimuneca. Kombinacijom igrane i dokumentarne strukture, film dočarava najveći >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uspon jugoslovenske košarke, koji je bio 1970. godine, kada je naša reprezentacija pobedila Sjedinjene Američke Države. Podsetimo, tada je u direktnom televizijskom prenosu za Televiziju Beograd izveštavao Dragan Nikitović, a za uspeh naših sportista najzaslužniji je bio Aleksandar Nikolić, koji je razvio specifičnu filozofiju košarke.

Glavne uloge pionira naše košarke, posvećene su mladim glumcima, a prvog među jednakima zaslužnog pionira, Nebojšu Popovića, tumači Strahinja Blažić.

Miloš Biković je u ulozi Radomira Šapera, predsednika Košarkaškog saveza Jugoslavije, u ulogi predsednika Tita je Lazar Ristovski. A da bi ta istorijska priča bila autentična, tu su i reportažna kola naše kuće.

Posle premijera u Beogadu i Novom Sadu, slede projekcije i u drugim gradovima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.