Geršon bljuje vatru zbog Makabija: Ko je, dođavola, taj Soni Vims?!

Izvor: MozzartSport.com, 24.Okt.2016, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Geršon bljuje vatru zbog Makabija: Ko je, dođavola, taj Soni Vims?!

Poznati trener smatra da je Amerikanac bio vođa pobune koja je dovela do krize i smene trenera u slavnom klubu

Ponos Izraela, košarkaški klub iz Makabija već posle meseca dana nove sezone suočava se sa krizom, a ceh je platio trener Erez Edelstajn koji je dobio otkaz. Nevolje u gigantu košarke su glavna tema izraelskih medija ovih dana, a legendarni trener Pini Geršon oštro je kritikovao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << odluku o smeni na klupi i direktno napao američkog krilnog centra Sonija Vimsa.

“Ko je uopšte, dođavola, taj Soni Vims? Previše je pričao i dok je bio u CSKA. A ućutkali su ga kada je počeo da priča o treneru Mesini. Niko iz Makabija, pre nego što su doveli Vimsa, nije se setio da se informiše kako se on ranije ponašao“, prenosi portal Eurohups.

Nije se, međutim, Geršon zaustavio samo na toj konstataciji.

“On je poveo ustanak u ekipi. Morali su da ga ućutkaju. A nema nikog u klubu koji bi to uradio. Odnosno, neće, jer Vims zarađuje 1.300.000 dolara. Pa, on ne zna koja je prva napadačka akcija ekipe, a da na govorim o alternativama.“

Geršon je dodao i da nije postojao nijedan objektivan razlog za otkaz prethodnom treneru.

“Zašto je Edelstajn dobio otkaz? Sve je posledica histerije. Šimon Mizrahi (većinski vlasnik klupskih deonica) rekao je da je bilo puno razloga da on ne dobije otkaz: povrede igrača, selekcija i slično… Makabi je u Evroligi izgubio od Armanija i Darušafake, a zapravo tek u sledeće dva meča protiv Galatasaraja i Žaligirisa ima imperativ pobede”.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.