Gečevski se oprašta od košarke protiv Fenerbahčea

Izvor: RTS, 28.Sep.2016, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gečevski se oprašta od košarke protiv Fenerbahčea

Jedan od najboljih makedonskih košarkaša Todor Gečevski zvanično će se oprostiti od profesionalnog igranja košarke u petak, na revijalnoj utakmici koju njegov Rabotnički igra protiv Fenerbahčea.

Bivši makledonski reprezentativac, koji je sada kordinator mladih kategorija skopskog Rabotničkog, iza sebe ima 20-godišnju košarkašku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << karijeru.
Iskusni centar je karijeru počeo 1995. u klubu Tikveš u rodnim Kavadarcima. Pored Rabotničkog nosio je dres skopskog MZT-a, zatim Avelina, Zadra, PAOK-a i još nekih evropskih klubova.
Najuspešniji period u karijeri mu je bio u Zadru od 2004. do 2009. godine. U karijeri ima pet titula prvaka Makedonije i dve prvaka Hrvatske. Najbolji je skakač i igrač sa najvećim brojem indeksnih poena u istoriji Jadranske ligre.
Gečevski je za najboljeg makedonskog igrača proglašavan 2005, 2006. i 2007. godine. Bio je deo nacionalne selekcije koja je 2011. bila četvrta na Evropskom prvenstvu, što je najveći uspeh reprezentacije. Ukupno je četiri puta nastupao na kontinentalnim šampionatima.
Utakmica Rabotnički-Fenerbahče, koja je deo proslave 70 godina najtrofejnijeg makedonskok kluba, igra se 30. septembra u Sali "Boris Trajkovski" u Skoplju.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Gečevski odlazi u penziju

Izvor: B92, 28.Sep.2016

Jedan od najboljih makedonskih košarkaša Todor Gečevski zvanično će se oprostiti od profesionalnog igranja košarke u petak.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.