Dušan Kecman: Moj pas Džeri je pravi blenta

Izvor: Kurir, 24.Okt.2014, 07:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dušan Kecman: Moj pas Džeri je pravi blenta

On je slučajno je dobio kućnog ljubimca, a danas simpatični mešanac predstavlja pravu radost za celu porodicu

Mnogi sportisti imaju kućne ljubimce, a bivši košarkaški as Dušan Kecman uživa da slobodno vreme provodi u društvu mešanca Džerija.

Ovaj simpatični četvoronožac stigao je u porodicu Kecman slučajno. Naime, pošto je njihova komšinica bila alergična na pse, Dušan i njegova supruga odlučili su da ga usvoje.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Tada sam mislio da to nije dobra ideja. Imao sam mnogo obaveza i često sam putovao. Jedne večeri sam se vratio sa utakmice i zatekao Džerija u našem stanu, umotanog u peškir. Supruga mi je samo rekla: „Džeri ostaje kod nas“. Bio je pravi blenta sa klempavim ušima. Od tada je prošlo skoro osam godina, a Džeri je sada punopravni član porodice - rekao je za sajt Apetit Dušan Kecman i dodao:

- Ljubimac je velika odgovornost. Potrebno je adekvatno ga hraniti. Tu je i vakcinacija i posete veterinaru. Bio sam konzervativan kada je reč o čuvanju psa u stanu, ali čovek se na sve to brzo navikne. Sada, kada ga ne vidim i jedan dan, mnogo mi nedostaje.

Džerijeva omiljena ruta za šetnju je Kalemegdan, a sada je i stariji Kecmanov sin Andreja počeo da ga izvodi.

- To poseban doživljaj. Džeri obožava Andreju i Vuka. Kako Vuk raste, počeo je da vuče Džerija za rep i da ga maltretira (smeh). Nema lepšeg osećaja od toga da dete odrasta uz ljubimca. Razvija ljubav prema životinjama. Naravno, vodimo više računa o higijeni, ali uz psa i deca razvijaju jači imunitet, što je odlično.

Džeri je proputovao „pola Evrope“ baš zbog toga što mu je gazda bio profesionalni košarkaš.

- Dok sam igrao u inostranstvu, živeo je sa nama u Atini, a posle i u Francuskoj. Nikada nije leteo avionom, to bi bio malo veći stres za njega. Vozio se u kolima, ima svoj jastuk pozadi, na kome leškari. Bio je i na moru. Kada ga ne vodimo, uvek se nađe neko ko ga rado bejbisituje - otkrio je Kecman.

Nestašluci

IZGUBIO JAKNU I SMRZAO SE

Zima i pola metra snega na Kalemegdanu, a Džeri je izgubio novu perjanu jaknu za pse.

- On obožava sneg i pola dana je proveo igrajući se sa ostalim psima. Nismo mogli da ga uhvatimo. Jurili smo ga i do Zoološkog vrta, ali ništa. Pronašli smo ga tek kasno uveče, skroz promrzlog, na benzijskoj pumpi preko puta stana. Naravno, bez perjane jakne.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.