Đorđević: Ne plašimo se nikog, želimo sve pobede na EP

Izvor: Press, 03.Avg.2015, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Ne plašimo se nikog, želimo sve pobede na EP

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević, rekao je danas da ne beži od velikih očekivanja na Evropskom prvenstvu, ali dodao da je prvi cilj plasman u drugi fazu.
       "Zadovoljan sam dosadašnjim delom priprema, iako smo imali dosta povreda. Raduje me odnos igrača prema radu, koji imaju ogromnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << želju na treninzima. Ne bežimo od uloge favorita, ali mnoge reprezentacije imaju cilj da se plasiraju na Olimpijske igre.  Ne bojimo se nikog i idemo da pobedimo svaku utakmicu, bez kalkulacija. Prvi korak je plasman u drugi krug", rekao je Đorđević na konferenciji za medije u Kranjskoj Gori. Đorđević je dodao da ga raduje to što su njegovi izabranici prošle sezone imali zapažene uloge u svojim klubovima. "Igrači su podigli individualni kvalitet za poslednjih godinu dana. Mnogi su nosioci u svojim ekipama, što nije bio slučaj prošle godine. To je dodatna snaga naše ekipe i to će morati da prenesu na terenu kroz timsku igru". On je prokomentarisao situaciju sa prvim centrom Bobanom Marjanovićem, istakavši da će priključiti timu u utorak. "Vratiće se u utorak i tada ćemo više znati. Nije moje da pričam o tome jer to su stvari koje u ovom trenutku štete koncentraciji i radu u Sloveniji. Šta će se desiti sa njim je priča za momenat kada se bude sve znalo. Što se tiče otoka, mogu da kažem da posle 20 sati putovanja i Useinu Boltu otekne noga, a kamoli tako visokom košarkašu", rekao je Đorđević. Kapiten Miloš Teodosić je rekao "Glavni cilj nam je da se plasiramo u finale, ali bih prihvatio i da budemo među prvih šest pozicija. Svesni smo našeg kvaliteta, gledamo sebe i koncentrisani smo na obaveze. Imamo manjih problema sa povredama, ali verujem da će se sve na kraju to rešiti. Bio bi veliki hendikep da Marjanović ne igra, nadam se da će se vratiti", naveo je plejmejker CSKA. Srbija će na prvenstvu Evrope igrati u B grupi sa Španijom, Turskom, Italijom, Islandom i Nemačkom.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Olimpijske igre

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.