Đorđević: Medalja je naš glavni cilj

Izvor: Vesti-online.com, 01.Avg.2014, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Medalja je naš glavni cilj

Selektor Aleksandar Đorđević rekao je danas da je osnovni cilj košarkaške reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Španiji osvajanje medalje.

Optimista: Aleksandar Đorđević

 

"Rezultati prethodnih godina nam ne daju za pravo da pričamo o medalji, ali je to ipak naš osnovni cilj. Moramo mukotrpno da radimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i da verujemo da je to ostvarivo", rekao je Đorđević novinarima u Beogradu.

 

Selekcija Srbije sutra putuju za Trst, gde će odigrati tri pripremne utakmice za Mundobasket, a Đorđević je rekao da rezultat nije u prvom planu.

"Sastaćemo se sa ekipama koje su već uveliko u formi. Svi igrači će na predstojećim turnirima dobiti priliku i adekvatnu minutažu. Rezultat nam nije u prvom planu, već da se uigramo za SP. Igraćemo otvoreno, na pobedu, kako bismo što više napredovali", rekao je selektor.

 

Đorđević je rekao da je reprezentacija dobro trenirala i da je zadovoljan napretkom forme igrača.

"Iza nas je dosta dobrog rada. Svi igrači od prvog dana rade odlično, zalažu se na treningu što je meni najbitnije. S druge strane, ostalo je još mesec dana do SP i imamo još mnogo da radimo. Predstoji nam da radimo na nekim finesama i uigravanju", rekao je Đorđević.

 

On je dodao da se Raško Katić brzo adaptirao timu i da je jedan od glavih motivatora, kao i da je dobar primer mladim igračima kako se zalaganjem na terenu stiže do rezultata. Kapiten reprezentacije Nenad Krstić danas je bio u Hali Pinoir, ali nije trenirao zbog problema s kolenom.

"U narednih 10 dana će se više znato o mom zdravstvenom stanju. Selektor ima razumevanja, kao i saigrači. Iskreno se nadam da moj nastup na Svetskom prvenstvu neće biti doveden u pitanje. Rekao sam selektoru da je moja želja ogromna, ali ne može se protiv prirode. Naredni dani su ključni, i ako ne bude komplikacija, igraću", rekao je Krstić.

 

Mladi košarkaš Nemanja Nedović ocenio je da se adaptirao treninzima reprezentacije i dodao da ekipa ne treba da razmišlja o osvajanju medalje.

"Odlično se radilo tokom ove dve nedelje. Igrači i stručni štab su mi pomogli da se adaptiram i sada je sve u anjboljem redu. Selektor ima veliku želju za pobedom, kao i igrači i međusobno se dopunjujemo", kazao je Nedović.

 

"Ne smemo da se opterećujemo osvajanjem odličja. Amerika je glavni favorit za prvo mesto u kom god sastavu dođe. Tu su i domaćini turnira, Španci. Nama je bitno da se fokusiramo i da pružimo maksimum", dodao je Nedović.

 

Svetsko prvenstvo održaće se od 30. avgusta do 14. septembra u Španiji.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.