Đorđević: Apsolutno sam za ideju da Srbija bude suorganizator Evrobasketa

Izvor: Blic, 24.Apr.2014, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Apsolutno sam za ideju da Srbija bude suorganizator Evrobasketa

Zbog trenutnih događanja u Ukrajini postoji velika verovatnoća da će 15. maja na sastanku Borda FIBA Evropa u Minhenu, biti doneta odluka o promeni domaćinstva Evrobasketa 2015. Nezvanično se saznaje da će krovna kontinentalna košarkaška federacija posegnuti za „rezervnom“ varijantom i organizaciju sledećeg Evrobasketa ponuditi drugim federacijama. Košarkaški >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << savez Srbije ima jasnu želju da bude jedan od suorganizatora ili domaćin grupe u Beogradu.

Ovu ideju svesrdno podržava Aleksandar Đorđević, selektor muške seniorske reprezentacije Srbije.

­"Apsolutno sam za ovakvu ideju. Bila bi to sjajna stvar za našu košarku, pre svega iz takmičarskog ugla, jer Evropsko prvenstvo 2015. godine je kvalifikaciono za Olimpijske igre u Riju. Propustili smo dve Olimpijade i sigurno bi nam bilo lakše da na krilima naših navijača pokušamo da obezbedimo učešće na Igrama

u Brazilu, ukoliko to ne učinimo već na Svetskom šampionatu u Španiji", ističe Aleksandar Đorđević.

Selektor našeg najboljeg tima nema dilemu da Srbija, Beograd i drugi gradovi imaju sve preduslove za organizaciji Evropskog prvenstva 2015. i da bi, kao i

uvek, bili dobri domaćini.

­Srbija je u poslednjih desetak godina uspešno organizovala mnoga velika sportska takmičenja i uvek smo dobijali najviše ocene za organizaciju, a od svih učesnika pohvale za gostoprimstvo koje su osećali na svakom koraku. Ne vidim razloge da i sada ne bude isto.

Imamo prelepu "Kombank Arenu", sjajnu košarkašku publiku koja poznaje ovu igru i ceni vrhunske ekipe i asove. Posedujemo smeštajne kapacitete, organizacioni potencijal, što su sve preduslovi da budemo suorganizatori Evrobasketa 2015. godine.

Đorđević ističe da je podrška države neophodan preduslov da Srbija istakne eventualnu kandidaturu.

­ Apsolutno nam je potrebna podrska države. Nadam se da ljudi iz državnog vrha shvataju stratešku važnost eventualne organizacije ovog velikog takmičenja u sportskom, ali i promotivnom smislu i da će Košarkaškom savezu Srbije dati jasnu podršku da se kandiduje za Evrobasket 2015. godine.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.