Đilas: Očekujem ukidanje suspenzije

Izvor: Mondo, 05.Maj.2016, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Očekujem ukidanje suspenzije

Predsednik KSS smatra da je naša "kuća košarke" učinila sve što je FIBA tražila. "Partizan ostaje pri svom stavu, ima pravo na to".

Foto: MN Press

Dragan Đilas očekuje da FIBA "uskoro" skine suspenziju reprezentaciji Srbije, s obzirom na to da je Košarkaški savez Srbije sledio instrukcije i pravila krovne organizacije.

"Kao što je poznato, FIBA nam je (posle sastanka Borda u Parizu 15. aprila) uputila dopis da smo suspendovani. U >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << međuvremenu smo doneli odluku da se klubovima zabrani igranje u Evrokupu, bez obzira šta mi mislili o tome. Svi srpski klubovi koji budu hteli da igraju biće suspendovani. Dobijali smo nova pisma, biće ih još, ali učinićemo sve da ne budemo među definitivno suspendovanim zemljama. Bez obzira na to koliko će odluke biti bolne za klubove", rekao je Đilas na konferenciji za medije u Kući košarke, povodom početka prodaje ulaznica za kvalifikacioni olimpijski turnir u Beogradu.

Prvi čovek Saveza dodao je da poštuje stav Partizana da igra u Evrokupu, ali i da njegov lični stav o tome nije ni bitan.

"Partizan ostaje pri svom stavu, ima pravo na to. Mi ćemo razgovarati sa klubovima iz Srbije koji su zainteresovani za FIBA Ligu šampiona".

Đilas se osvrnuo na "šarenu" situaciju u Evropi.

"Italijanski klubovi su odustali od Evrokupa. Četiri turska kluba idu u Evroligu, dok će dva ići u FIBA Ligu šampiona, a ne u Evrokup. Ostaje pitanje Španije, Litvanije i klubova iz regiona. Nije ista situacija, ali na nama je da prihvatimo odluke FIBA, koja je krovna organizacija".
Pogledaj vesti o: Košarka,   Partizan

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.