Đilas: Mi smo košarkaška velesila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2016, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Mi smo košarkaška velesila

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas izjavio je za N1 da smatra Srbiju košarkaškom velesilom i da se savez radom i rezultatima izborio da dobija najviše novca od države.

"Mi smo košarkaška velesila - dame su prve u Evropi i treće na OI, momci drugi na svetu i OI. Ključ uspeha je kvalitet, atmosfera u ekipi, spremnost da pomognete kolegi, da gledate pozitivno, da verujete...", objašnjava predsednik KSS.

Podršku dok je na čelu KSS Đilas >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << objašnjava nizom pozitivnih stvari koje su učinjene.

"Atmosfera koja je napravljena, da savez koji je imao dug dva miliona evra danas funkcioniše normalno, da nema uticaja ni klubova ni klubaštva... Radimo zajedno i zato su me podržali da ostanem", kaže on.

Đilas ističe da sa premijerom Aleksandrom Vučićem nije imao nikakvih problema kao predsednik KSS.

"Čak sam imao i podršku države koja je jasna. Izborili smo se radom i rezultatima da dobijamo najviše para od države kad su savezi u pitanju", rekao je on.

On kaže da problemi u srpskom sportu počinju na nivou lokalnih samouprava gde se, neki kažu, čak 80 odsto izdvaja za fudbal, a onda nema za druge. Kako tvrdi, na nacionalnom nivou tih problema nema.

"Nas je država podržala da dobijemo kvalifikacioni turnir za OI, a naš glas u FIBA se čuje i poštuje jer smo se za ovih pet godina za to izborili i rezultatima i ponašanjem. Košarka je u mnogo boljoj poziciji nego pre sedam, osam godina", kaže Đilas.

On, takođe, smatra da privatizacija klubova u sportu mora u jednom trenutku da se dogodi. Đilas kaže da savezi ne smeju da budu privatni, ali da klubovi to moraju da postanu.

"Posebno u fudbalu i donekle u košarci. Neophodno je, inače ćemo svake godine da kukamo kako je Zvezdi i Partizanu samo malo falilo do Lige šampiona, a u stvari im fali toliko da ne možemo ni da zamislimo", rekao je on.

Kad je reč o sprezi politike i sporta, Đilas kaže da se od politike ne može pobeći.

"Mi od politike nećemo pobeći jer je ona na ovim prostorima sve. Ma kako to zvučalo, mi smo mlada demokratija, koja postoji 15, 20 godina. Drugi imaju demokratiju po 100 godina i napravljen sistem", rekao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đilas: Prlainović je rekao istinu, klubovi se gase

Izvor: Radio 021, 30.Avg.2016

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas rekao je večeras da se Savez svojim radom i rezultatima izborio za to da od države dobije više para neg bilo koji drugi sportski savez...On je kazao da postoji problem kad je reč o klubovima u Srbiji i da se izjava vaterpoliste Andrije Prlainovića...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.