Izvor: HotSport.rs, 29.Avg.2015, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐORĐEVIĆ KAO DA ODBIJA DA OTPIŠE DVOJICU: Odluka o putnicima na Eurobasket prolongirana

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević iskoristio je priliku da se posle utakmice sa Slovenijom najpre zahvali Banjalučanima na odličnom dočeku i atmosferi koju su napravili u Boriku.

– Najpre želim da se u ime igrača, Stručnog štaba i mene lično, zahvalim publici u Banja Luci, koja nas je sjajno dočekala i bodrila tokom cele utakmice. Voleo bih da ta sjajna atmosfera nije bila razlog >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << za opuštanje i slabiji ulazak u utakmicu naše ekipe, jer za igrača uvek treba da bude dodatni motiv kada igra pred svojom publikom, objasnio je selektor.
Potom je na red došla kratka analiza “generalne probe” za Eurobasket.
- Slovenačka reprezentacija je odlično pripremila utakmicu, izvukavši pouke iz meča koji smo igrali pre dva dana u Ljubljani. Pokušali su da nas napadnu atipičnim petorkama, sa četiri, pa u nekim momentima i pet ‘malih’ igrača, sa Balažićem kao jedinim visokim. Želeli su da brzinom odgovore na našu visinu i dominaciju u reketu. Zadovoljan sam načinom na koji smo odgovorili na agresivnu odbranu do granice faula, koju su forsirali Slovenci. Moji igrači su odgovorili na isti način, ušli su u duel i pravu košarkašku bitku, kazao je Đorđević.
Bilo je i onoga čime nije zadovoljan.
- Ono što nije dobro, je podatak da smo promašili čak 17 slobodnih bacanja. To je bio i jedan od važnijih razloga što utakmicu nismo rešili u našu korist u 40 minuta, nego tek posle produžetka, istako je Aleksandar Đorđević, selektor reprezentacije Srbije.
S obzirom da je do Evropskog prvenstva ostalo još samo nedelju dana došlo je vreme da Đorđević odluči kojih 12 igrača će da vodi u Nemačku, gde će biti odigrana grupna faza takmičenja. Međutim, selektor kao da odbija da se odrekne dvojice igrača koji su prekobrojni, odnosno o igračima koji ne idu ne Evropsko prvenstvo odlučiće tek za dva ili tri dana, poručio je novinarima koji su prisustvovali konferenciji za medije.
Pogledajte kako se u Boriku pevala himna Bože pravde, ali i na koji način je Nikola Kalinić “zalepio” blokadu Jaki Blažiču.
The post ĐORĐEVIĆ KAO DA ODBIJA DA OTPIŠE DVOJICU: Odluka o putnicima na Eurobasket prolongirana appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

Đorđević: Hvala Banjaluci!

Izvor: RTS, 29.Avg.2015

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević posle pobede nad Slovenijom u prijateljskoj utakmici zahvalio se publici u Banjaluci na sjajnoj atmosferi i poručio da je ta podrška opustila njegov tim. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.