Izvor: HotSport.rs, 02.Sep.2015, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐORĐEVIĆ: Idemo da se ‘pobijemo’ za medalju i OI u Riju!

‘Idemo da se “pobijemo” za medalju i plasman u Rio’, ovom rečenicom je selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević najavio predstojeći Eurobasket od 5. do 20. septembra.

- Pritisak koji imamo sa svih strana, pa i od medija je pozitivan. Ne razlikujete se od vaših kolega iz Evrope i sveta, svi zajedno želimo Olimpijske igre i medalje – počeo je priču Đorđević >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << i nastavo:.
-  Odnos igrača prema obavezama je za svaku pohvalu. Znamo dobro da je to takmičenje i da to nije matematika i da često dva i dva ne bude četiri, ali ćemo mi uraditi sve da to bude četiri. Imamo želju, ambiciju i zajedništvo i zajednički cilj. Postoji više načina da se plasiramo na OI, ali mi želimo da uzdignute glave sa puno samopouzdanja to odmah obezbedimo i niko ne beži od toga.
Analiza svih ekipa već spremna.
- Skauting je odavno gotov, svi smo motivisani i ne mogu da vam opišem koliko, jer ne postoji merna jedinica za optimizam. Nikada u životu nisam bio pesimista i ne verujem da postoji bolji od nas. Onaj ko to pokaže na terenu će dobiti pruženu ruku i čestitku.
Prošle godine pratila ih je rečenica “Mir u glavi, vatra u srcu”.
- Ta rečenica je izgovorena čini mi se posle poraza od Francuske u grupi, odnosno pobede koja nam je oduzeta grubom sudijskom greškom. Ali, to je iza nas. Ovo je drugi početak odlično smo radili i spremni smo.
Šta je potrebnije, fizička ili psihološka spremnost?
- Treba pronaći balans između te dve stvari. 
Problema je bilo i ima ih.
- Imamo razne probleme, svakog od ovih momaka nešto boli, ali takav je sport. Ipak, svi idu preko toga, jer su zacrtali nešto sveto. Tu je naš lekarski tim koji brine o njima. Ima tu injekcija, raznih pilula, ako ništa drugo bar smo svake godine dobri klijenti farmaceutske industrije – prokomentarisao je selektor.
Čeka nas grupa smrti.
- Nalazimo se u najtežoj grupi, ali ćemo dati sve od sebe za pobedu. Španija je “ranjena” posle lošeg rezultata od prošle godine, ali su oni ponosni na sebe, ali daćemo svoj maksimum za pobedu. Razmišljamo samo o prvoj utakmici i tek posle tog meča ćemo krenuti sa razmišljanjem o sledećem protivniku – poručio je Đorđević.
Reprezentacija u četvrtak ujutru leti za Berlin, gde je u subotu u 18.00 časova čeka meč sa Španijom.
The post ĐORĐEVIĆ: Idemo da se ‘pobijemo’ za medalju i OI u Riju! appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.