DAntoni preuzima Hjuston

Izvor: MVP.rs, 28.Maj.2016, 02:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

D'Antoni preuzima Hjuston

Roketsi će igrati ofanzivnu košarku.

Ekipa Hjustona je završila potragu za novim trenerom. Kako javljaju dobro obavešteni izvori iz Amerike, Roketse će u naredne četiri sezone voditi Majk D'Antoni (65). Iskusni stručnjak će u tom periodu postati bogatiji za 16 miliona dolara.

D'Antoni je svoju trenersku karijeru počeo tamo gde je završio igračku - u Italiji. Od 1990. do 1994. bio je trener Olimpije iz Milana, a od 1994. do 1997. je vodio Beneton. >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << Pre nego što je krenuo put Amerike osvojio je dve titule prvaka Italije, jedan nacionalni kup i međunarodni Kup Koraća. Nakon toga je proveo dve godine u Denveru, deo kao asistent i deo kao prvi trener ekipe. Potom je postao skaut San Antonija, a jednu sezonu je proveo i u stručnom štabu Portlanda. Usledio je povratak u Italiju, na klupu Benetona, u sezoni 2001/02.

Posle novog iskustva u Italiji, D'Antoni se vratio u NBA ligu kao asistent u stručnom štabu Finiksa, a prvi trener ove ekipe bio je u periodu od 2003. do 2008. godine. Posao na mestu prvog trenera Sansa je D'Antonijev najbolji u dosadašnjem toku karijere. Ekipa izgrađena oko Stiva Neša dva puta se domogla finala Zapada. D'Antoni je 2005. proglašen za trenera godine, a 2007. je bio trener na Ol-star utakmici. Posle toga su usledile loše epizode u Njujorku (2008-2012) i u Los Anđeles Lejkersima (2012-2014).

D'Antoni je poznat kao trener koji forsira brzu košarku, što savršeno odgovara prvoj zvezdi tima, Džejmsu Hardenu. Ipak, Roketsi razmišljaju i o odbrani, pa će u D'Antonijevom stručnom štabu biti nekoliko specijalista za defanzivu. Naravno, ne bi trebalo zaboraviti činjenicu da Dvajt Hauard ima opciju da 1. jula izađe iz ugovora sa Hjustonom i postane slobodni agent, što će se nakon angažovanja D'Antonija gotovo sigurno i dogoditi. Naime, igrač i trener su sarađivali u Los Anđeles Lejkersima, a ta saradnja je okončana veoma loše.

Sezonu 2015/16 na klupi Hjustona je počeo Kevin MekHejl, ali je posle lošeg starta dobio otkaz. Nezvanično, šuškalo se da je MekHejl oteran na zahtev Hardena. Nakon toga je tim preuzeo pomoćnik Džej Bi Bikerstaf, ali Roketsi nisu uspeli da se domognu plej-ofa. Samo godinu dana ranije su igrali finale konferencije.

(foto: Getty Images)
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.