Bogdanović: Španija je favorit, gledamo svoje dvorište

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Sep.2015, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović: Španija je favorit, gledamo "svoje dvorište"

Košarkaški reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović rekao je da selekciju Španije vidi kao glavnog favorita na Evropskom prvenstvu, ali da srpski tim treba da gleda samo svoju igru i diže formu iz utakmice u utakmicu.

"Kao što sam već mnogo puta ponovio, mislim da je selekcija Španije glavni favorit u našoj grupi, ali mislim da ne treba sami sebe da favorizujemo i da pravimo neki dodatni pritisak odmah na početku. Treba da gledamo našu igru, da je baziramo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na našim kvalitetima i popravljamo mane, odnosno treba samo da gledamo u naše dvorište", rekao je Bogdanović Tanjugu.

On je naglasio da, uprkos tome što Španci na prvenstvo stižu oslabljeni zbog neigranja nekoliko NBA zvezda, "Crvenu furiju" i dalje vidi kao glavnog pretendenta za tron.

"Izdavajam Špance kao favorite jer već dugo godina su odličan tim. Svi pričaju kako su oslabljeni, ali oni i dalje imaju igrače koji su osvojili Evroligu, kao i NBA igrače. Ne mislim da su nešto specijalno oslabljeni, ali mislim da će biti veoma motivisani. Mi moramo da pružimo što veći otpor i ono što krasi igru reprezentacije, odnosno adrenalin "fajt" i srčanost", dodao je član turskog Fenerbahčea.

Bogdanović je istakao da većina timova dolazi na prvenstvo u najjačim sastavima, zbog velikog motiva koje donosi osvajanje prvenstva, odnosno mogućnost da se nađu na Olimpijskim igrama u Riju, naredne godine.

"Svi ove godine dolaze sa izuzetno jakim sastavima i znaju koliko je veliki ulog nosi osvajanje Evropskog prvenstva. Nikada nisam bio, ali čuo sam razne priče za Olimpijske igre i svakako da su svi dodatno motivisani da se nađu u Riju. Ima dosta reprezentacija koje mogu da priprete, kao što smo i mi prošle godine "iz senke" iznenadilii. To se nikad ne zna, pa tako može da se desi da Turska, Nemačka ili Hrvatska naprave senzaciju" rekao je Bogdanović i dodao da će uprkos problemu sa leđima, biti spreman za prvu utakmicu protiv Španije.

"Nije baš sve u redu sa leđima, ali biću spreman za prvu utakmicu na turniru. To ne mogu sam da procenim dok ne odem na prvenstvo i vidim kako se osećam. Bol nije stalno isti, nije stalno isto opterećenje, drugačije je", zaključio je Bogdanović.

Prvenstvo Evrope za košarkaše od 5. do 20. septembra zajednički organizuju Francuska, Hrvatska, Nemačka i Letonija, a Srbija će igrati u B grupi, u Berlinu, sa Španijom, Italijom, Turskom, Islandom i domaćinom Nemačkom, a prvoj utakmici najbolji srpski košarkaši snage će odmeriti u subotu protiv selekcije Španije
Pogledaj vesti o: Košarka,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.