Bertans: Sa ovakvom odbranom ne može da se pobedi Zvezda

Izvor: Sportal.rs, 20.Dec.2014, 02:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bertans: Sa ovakvom odbranom ne može da se pobedi Zvezda

Pred praznim tribinama hale "Pionir" košarkaši Zvezde i Laborala osećali su se kao na treningu. Takav ambijent beogradskog "Hrama košarke" dobro je poznat Davisu Bertansu, koji se odomaćio na dobro mu poznatom mestu, pa i ne čudi što je odigrao odličnu partiju protiv ekipe Dejana Radonjića.

Letonac je meč završio kao najefikasniji u svom timu sa 16 poena, trojke 4/7, ali to nije bilo dovoljno da gosti odnesu pobedu iz Beograda.

- Nismo odigrali dobro u odbrani >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << i to je najveći razlog zbog kojeg smo izgubili utakmicu. Ne možemo da dobijemo nijednu utakmicu ako igramo ovakvu odbranu - rekao je bivši šuter Partizana.

Top 16 je cilj koji su ispunila oba tima i pre međusobnog duela. Zvezda je plasmanom u drugi krug Evrolige praktično ispunila cilj za ovu sezonu na kome se, naravno, neće zaustaviti, dok je Baskijcima prolaz u Top 16 bio imperativ.

- Plasmanom u Top 16 ispunili smo najmanji cilj koji je klub zacrtao, ali želeli smo da dobijemo ovu utakmicu da sa više samopouzdanja završimo prvi krug Evrolige, na najbolji način.

Bertans je "proradio" protiv Zvezde, što nije bio slučaj u pvom odmeravanju snaga u Španiji, kada ga je nervoza sputala da se prikaže u boljem izdanju.

- U Vitoriji nisam igrao dobro, imao sam previše emocija, mislio sam više na utakmicu nego na protivnika. Sada sam mislio samo o svojoj igri, o igri ekipe i o tome kako da igram što bolje.

Prazan "Pionir" je nešto na šta je Letonac navikao za vreme boravka u Beogradu.

- Imam osećaj kao da igram kući, navikao sam na koševe, lakše je nego bilo gde drugde.

(Foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.