Amerikanka prva strankinja u srpskoj reprezentaciji

Izvor: Sportal.rs, 02.Mar.2015, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanka prva strankinja u srpskoj reprezentaciji

Američka košarkašica Danijel Nikol Pejdž u nastavku karijere nosiće dres reprezentacije Srbije, saopštio je nacionalni Savez. Pejdž je dobila državljanstvo Republike Srbije i tako stekla pravo igranja za tim Marine Maljković. Amerikanka će tako postati prva inostrana igračica u istoriji naše košarke.

Ona ima 28 godina, igra na poziciji krila i već drugu godinu zaredom nastupa za francuski Landes. Završila je univerzitet Nebraska, a tokom karijere igrala je za bugarski >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << Dunav, izraelski Jerusalim, mađarski Zalegeržeg i nekoliko francuskih klubova.

Promocija nove reprezentativke Srbije zakazana je za utorak u 12 sati u prostorijama KSS, a na konferenciji che govoriti i predsednik Dragan Đilas i selektor Marina Maljković.

(Foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.