Amerika bruji o srpskom košarkaškom čudu, a nije Jokić (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 18.Jan.2017, 00:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika bruji o srpskom košarkaškom čudu, a nije Jokić (VIDEO)

Srpski košarkaši su ponovo u modi (mada, uvek su i bili, da se ne lažemo).

Dok su Evropa i svet zaokupljeni time ko će jačim superlativima da prepričava poteze Miloša Teodosića ili Nikole Jokića, dotle, u tišini, rađa se potencijalno još jedna velika karijera.

Reč je o Balši Korpivici (17), sinu proslavljenog igrača Partizana i člana postave koja je pokorila Evropu, Slaviše.

O njemu poslednjih dana pišu američki mediji. Idu već toliko daleko >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << da u njemu vide novu zvezdu NBA lige.

Likom, Balša je pljunuti otac, a igrački... Upićeni kažu da može prevazići onu koju je imao Koprivica senior. Balša inače živi u Americi gde se košarkaški školuje i odavno se njegovo ime nalazi u beležnicama brojnih skauta i menadžera iz najjače lige na svetu. Već ga porede sa zvezdom Minesote Krl-Entonijem Taunsom zbog sličnog stila igre.

Već sada je pravi gorostas sa svojih 214 cm, ali ono što ga razlikuje od većine centara je raznovrsnost i pregled igre svojstven samo plejmejkerima. Sav svoj talenat uskoro će staviti na raspolaganje Univerzitetu Florida odakle će, ako sve bude išlo svojim tokom, biti usmeren ka NBA draftu.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Košarka,   Partizan,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.