Aco Petrović predsednik Cibone

Izvor: B92, 30.Sep.2014, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aco Petrović predsednik Cibone

Košarkaški klub Cibona imenovao je Aleksandra Petrovića za novog predsednika ’vukova’.

Petrović je u poslednja dva meseca obavljao funkciju direktora kluba, u čijem oporavku posle bankrota je aktivno učestvovao.

On je devet godina igrao za Cibonu, sa kojom je bio prvak Evrpe 1985. i 1986. godine, zatim je šest godina vodio sa klupe ’vukove’, a sada će biti na čelu kluba iz "Draženovog doma".

Petrovića je početkom avgusta na mesto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << direktora postavio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, da bi u utorak na čelu kluba zamenio Ivicu Lovrića, koji je razrešen dužnosti.

"Raspuštanjem dosadašnje Skupštine završen je period predsedavanja Ivice Lovrića u čijem je mandatu Cibona prolazila kroz izuzetno zahtevan sanacijski period, ali uprkos tome je osvajala brojne trofeje. Nova Skupština, po raspuštanju dosadašnje broji pet članova: Aleksandar Petrović, Domagoj Čavlović, Slavko Kojić, Ivan Artuković i Zdenko Antunović. U periodu koji je pred nama planira se osnivanje Upravnog odbora koji će se u budućnosti priključiti navedenim upravljačkim telima kluba", saopštila je Cibona.

Podsetimo, Cibona je poslednjih godina u velikim dugovima, zbog čega je morala da odustane od igranja Evrolige, za koju su vizu izborili osvajanjem ABA lige.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.