ACB - Počinje ono pravo

Izvor: Sportske.net, 25.Maj.2015, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ACB - Počinje ono pravo

Poslednje kolo regularnog dela sezone španskog šampionata u košarci dalo je odgovor na pitanje ko će u plej-of i borbu za titulu, kao i ko se seli u niži rang takmičenja.

Šampion Evrope, Real Madrid, završio je regularni deo sezone Endesa lige na prvom mestu. Pol pozicija 'Kraljevskog kluba' bila je čekirana još ranije, a u 1/4 finalu rival četi Pabla Lasa biće Gran Kanarija.

'Kanarinci' >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << su na kraju završili sezonu sa istim skorom kao i Saragosa naših Katića i Jelovca, ali osmo mesto je pripalo njima zbog boljeg koš količnika i međusobnog skora.

U četvrtfinalu ćemo gledati i veliki katalonski derbi. Drugoplasirana Barselona će daliti megdan sa sedmoplasiranim Huventudom.

Unikaha našeg Stefana Markovića je završila kao treća, premda je veći deo sezone provela na prvoj poziciji. Rival Andalužanima u 1/4 finalu biće Laboral Kuća.

Poslednji par čine Bilbao i Valensija, to je duel u kome će biti najviše srpskih košarkaša.

Kod Baska, koji imaju prednost domaćeg terena, Danilo Anđušić i Dejan Todorović su bili epizodisti tokom većeg dela sezone, videćemo kakva će biti njihova uloga u plej-ofu.

Na drugoj strani, Vladimir Lučić i Nemanja Nedović su bitni šrafovi u igri Valensije.

Parovi 1/4 finala:

Real Madrid (1) - Gran Kanarija (8)

Barselona (2) - Huventud (7)

Unikaha (3) - Laboral Kuća (6)

Bilbao (4) - Valensija (5)


Dodajmo i to da su iz lige ispali Gipuzkoa iz San Sebastijana i Fuenlabrada.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.