ABA - Apić tragičar, Panteri ispustili pobedu u Zadru!

Izvor: Sportske.net, 30.Sep.2016, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA - Apić tragičar, "Panteri" ispustili pobedu u Zadru!

Košarkaši FMP Železnika poraženi su u Zadru od strane istoimenog tima na startu nove sezone u regionalnoj ligi iako su na četiri sekunde pre kraja imali slobodna bacanja za trijumf.

Nakon večerašnjeg duela između Zadra i FMP-a u dvorani "Krešimir Ćosić" postalo je jasno da srpski predstavnici neće imati stoprocentan učinak u prvom kolu regionalne košarkaške lige.

Košarkaši FMP Železnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << imali su šansu da dobiju Zadar na gostovanju pošto su na četiri sekunde pre kraja dobili dva slobodna bacanja koja Dragan Apić nije iskoristio pa je domaćin slavio rezultatom 78:76 (13:21, 18:14, 26:25, 21:16).

Gosti iz beogradskog predgrađa odigrali su odličnih trideset minuta, a potom je usledio pad u poslednjoj četvrtini koji je Zadar uz dosta muke uspeo da iskoristi i reši utakmicu u svoju korist.

Činilo se da je Zadar prelomio meč serijom 13:2 na startu poslednje četvrtine ali je Filip Čović vratio FMP u život serijom 5:0 na koju se nadovezao Žižić pa je gost uhvatio priključak na dva minuta pre kraja.

Usledila je prava drama u kojoj je FMP dobio šansu da upiše pobedu jer je na četiri sekunde pre kraja Dragan Apić poslat na liniju za slobodna bacanja pri rezultatu 77:76.

Košarkaš FMP-a promašio je oba bacanja a potom su domaći sa linije penala stigli do još jednog poena čime su stavili tačku na trijumf u uzbudljivom meču.

Partiju o kojoj će se pričati prikazao je Ivan Marinković, košarkaš Zadra, koji je postigao 32 poena (13/15 za dva) i tome dodao 8 skokova pa je meč završio sa 41 indeksiranim poenom.

Stefan Lazarević je bio najefikasniji igrač u ekipi Slobodana Klipe sa 15 poena, a tragičar Dragan Apić pratio ga je sa 13 poena i 3 skoka. Filip Čović je uprkos jako lošim procentima u šutu za tri meč završio sa 10 poena.

Narednu utakmicu FMP igra na domaćem terenu protiv Mega Leksa, dok Zadar ide u goste podgoričkoj Budućnosti.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bolan povratak FMP posle 2.387 dana! Apić od heroja do tragičara, Zadar slavi, Marinković kao u transu - indeks 41! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 30.Sep.2016

Dobre role Džona Boldena i Stefana Lazarevića, ali nedovoljne za veliko iznenađenje na startu..Punih šest godina, odnosno 2.387 dana prošlo je od poslednje utakmice košarkaša FMP-a u Jadranskoj ligi. Bila su to potpuno druga vremena, bio je to i drugačiji FMP, a novi izgled i novi tim kluba iz...

Nastavak na MozzartSport.com...

FMP izgubio u finišu meča u Zadru

Izvor: RTS, 01.Okt.2016, 09:15

Košarkaši FMP-a porazom su počeli takmičenje u Jadranskoj ligi, pošto su u gostima izgubili od Zadra 78:76 (13:21, 18:14, 26:25, 21:16). Tim iz Železnika je vodio 32 minuta, ali je domaći tim uspeo da preokrene i dođe do minimalne pobede. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.