Vučić: Ne pada mi na pamet da se kandidujem za predsednika

Izvor: RTS, 23.Jul.2016, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ne pada mi na pamet da se kandidujem za predsednika

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu ne pada na pamet da se kandiduje na predsedničkim izborima.
Vučić je, povodom saopštenja Pokreta Dosta je bilo da je današnjom izjavom najavio svoju kandidaturu na izborima za predsednika Srbije, rekao da "prevarantima i lažovima nema običaj da odgovara".
"Ipak, zarad građana Srbije, ponoviću po hiljaditi put: >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ne pada mi na pamet da se kandidujem na predsedničkim izborima i svakako neću biti predsednik Srbije", rekao je Vučić za Tanjug.
Vučić je ranije danas izjavio da će vladu pokušati da formira u kratkom roku, te da, ako ne bude uspeo, ne isključuje mogućnost da je neko drugi formira.
Takođe, naglasio je da to što vlade još nema nije njegov hir, već da postoje određeni problemi koje još ne može da reši, a o kojima ne može da govori.
Za DJB je to bila potvrda njegove kandidature na predsedničkim izborima.
Taj pokret je u saopštenju naveo da premijerova današnja izjava otvara prostor za spekulacije da namerava da se kandiduje na predstojećim predsedničkim izborima, kako bi sprečio mogućnost da ih SNS izgubi.
Inače, Vučić je ranije danas rekao novinarima da "ne želi da sastavi vladu protiv koje bi sam bio".
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.