Vučić: Beograd je sjajno mesto za dogovor o budućnosti

Izvor: Press, 01.Nov.2014, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Beograd je sjajno mesto za dogovor o budućnosti

Premijer Srbije ALeksandar Vučić izjavio je danas, na otvaranju 38. zasedanja Trilateralne komisije u Beogradu, da je članstvo u EU glavni cilj spoljne politike Srbije i poručio da će sledeće godine napredak zemlje biti još vidljiviji.
Vučić je, otvarajući zasedanje, rekao da se Srbija trudi da pronađe svoju ekonomsku i političku >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << poziciju i da postane punopravni član EU.

"Zadovoljan sam izveštajem o napretku Srbije, ali sledeće godine će napredak biti vidljiviji. Želimo da postanemo punopravni članovi, i nikada nećemo da budemo siromašni rođak koji traži milostinju i kojeg se svi stide", poručio je Vučić.

Prema njegovim rečima put ka Evropi Srbija može da ostvari bolje od drugih "zbog istorijskog tereta na našim plećima".

Ovaj sastanak, kako je podsetio, održava se u godini kada se obeležava 100 godina Prvog svetskog rata, u kojem je Srbija "bila u centru pažnje, imala brojne žrtve, ali izašla je kao pobednik - duhovni i moralni".

"Za nas na zapadnom Blakanu i Srbiji bolja budućnost je na dohvat ruke, za razliku od situacije pre jednog veka spremni smo da idemo u pravcu buducćnosti", istakao je Vučić.

Beograd je sjajno mesto za dijalog i razmenu mišljenja i dogovora o budućnosti, rekao je Vučić i dodao da imamo velike planove za našu zemlju i brojne ideje kako da svim građanima bude bolje.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bolja budućnost na dohvat ruke

Izvor: RTV Pink, 01.Nov.2014

Premijer Aleksandar Vučić poručio je danas da Srbija želi i i da će biti deo rešenja i promoter stabilnosti u ovom delu sveta.Vučić je na otvaranju zasedanja Trilateralne komisije u Beogradu rekao da snažne zemlje imaju jasne ideje principa demokratije i tržišne ekonomije i ocenio da samo...

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.