Izvor: Blic, 25.Sep.2016, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić razočaran podneo ostavku: DS sada vode Šule, Kena i Balša

Dojučerašnji lider DS Bojan Pajtić podneo je ostavku na mesto šefa poslaničke grupe DS u Skupštini Srbije jer ne deli u potpunosti vrednosti i politički rezon novoizabranog rukovodstva stranke. On je ocenio da je članstvo DS doneloe odluku da stranku vode "Šule, Kena i Balša, odustavši od višedecenijske prednosti koju je, u odnosu na ostale organizacije, imala".

Ostavka je usledila nakon unutarstranačkih izbora na kojima je osvojio treće mesto. Na mestu šefa stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zamenio ga je Dragan Šutanovac.

Da podnosi ostavku, Pajtić je članstvo i simpatizere obavestio i na svom Fejsbuk profilu, gde kaže da među izabranim rukovodiocima, "nažalost, nema narodnih poslanika kojima bih ustupio poziciju šefa poslaničke grupe".

- Ipak, osećam obavezu da podnesem neopozivu ostavku na tu dužnost, na koju ste me pre nekoliko meseci izabrali. Još od ponovnog osnivanja DS i predsednikovanja profesora Mićunovića komparativna prednost naše organizacije bila je to da su naše rukovodstvo činili ljudi koji su bili znatno obrazovaniji, rafiniraniji i u profesionalnom smislu utemeljeniji nego vrhovi konkurentskih, ali i nama bliskih partija. Juče je stranka, na izrazito demokratski i legitiman način donela odluku da je vode Šule, Kena i Balša, odustavši od višedecenijske prednosti koju je, u odnosu na ostale organizacije, imala - napisao je Pajtić.

Kako je kazao, on ovakav izbor kao demokrata poštuje, ali i da smatra da šef poslaničke grupe mora da bude neko ko će u potpunosti deliti vrednosti i politički rezon onih koji stranku vode.

- U suprotnom bismo zvučali kao raštimovani orkestar, a poruke koje šaljemo bile bi kontradiktorne i zbunjujuće. To nikako ne bi bilo korisno za stranku i opoziciju uopšte. Nadam se da će novi pristup i većinske odluke članova omogućiti da DS dopre do srca novih birača onih koji su nam do juče bili nedostupni - kazao je Pajtić.

On je još napisao i da je jučerašnjim izborima DS pokazala da su i u Srbiji mogući neposredni izbori za rukovodstvo partije i da je neizmerno ponosan na članstvo koje je u tome učestvovalo.

- Zahvalan sam svima koji su prihvatili moj predlog da izbori budu organizovani po principu neposredne demokratije. Čestitam onima koji su dobili većinsko poverenje članova, a svaki glas dat meni doživljavam kao priznanje nastojanjima da DS sačuvam - napisao je Pajtić.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pajtić se oglasio na Facebooku! Razočaran što DS vode – Šule, Kena, Balša

Izvor: Telegraf.rs, 25.Sep.2016

Bojan Pajtić, koji je juče poražen na unutarstranačkim izborima za predsednika demokrata, podneo je danas ostavku na mesto šefa poslaničke grupe DS u Skupštini Srbije jer, kako je rekao, ne deli u potpunosti vrednosti i politički rezon novoizabranog rukovodstva stranke...- Članstvo DS donelo...

Nastavak na Telegraf.rs...

Šutanovac: Iznenadila me Pajtićeva ostavka, nisam je tražio

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Sep.2016, 07:33

BEOGRAD - Novoizabranog predsjednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je da ga je iznenadila ostavka doskorašnjeg lidera stranke Bojana Pajtićeva na mjesto šefa poslaničke grupe, budući da je, kako podsjeća, u svom pobjedničkom govoru najavio agilniji nastup DS-a u parlamentu, jer...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.