Jedinstvena Rusija i Putin podržali kandidaturu Vučića

Izvor: Blic, 30.Mar.2017, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedinstvena Rusija i Putin podržali kandidaturu Vučića

Jedinstvena Rusija i njen lider i predsednik Ruske Federacije Vldimir Putin podržali su kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Srbije.

Podršku je potpredsedniku Glavnog odbora Srpske napredne stranke, Marku Đuriću i članu Predsedništva SNS Nebojši Stefanoviću preneo zamenik generalnog sekretara Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak.

Železnjak je konstatovao da bi Vučićeva pobeda na predstojećim izborima doprinela nastavku razvitka Srbije kao suverene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << države i podstakla dalji razvoj ekonomskih i političkih odnosa Beograda i Moskve.

Kako je saopšteno iz SNS, Đurić i Stefanović zahvalili su na kontinuiranoj i doslednoj podršci Jedinstvene Rusije i Ruske Federacije Aleksandru Vučiću, Srpskoj naprednoj stranci, srpskoj državi i narodu.

Sagovornici su, kako se navodi, razmotrili niz oblasti saradnje Srpske napredne stranke i Jedinstvene Rusije u kojima bi bilo moguće realizovati projekte od šireg društvenog značaja, uz uključivanje šire javnosti u dvema državama.

Na sastanku je bilo reči i o potrebi da se očuva stabilnost regiona, čemu bi, kako su se sagovornici složili, doprinelo stvaranje zone vojne neutralnosti u kojoj bi, osim Srbije, mogle da se nadju još neke države Zapadnog Balkana, u skladu sa balkanskom inicijativom B4.

Sagovornici su konstatovali da su u regionu, ali i u Ruskoj Federaciji, pojačane štetne aktivnosti grupa koje se finansiraju iz inostranih fondacija i centara moći, a sa ciljem da se stvore unutrašnji društveni konflikti, ugrozi suverenitet država i umanji potencijal gradjana za demokratsko odlučivanje.

„Pretnje sa kojima se suočavaju naše stranke i zemlje su slične, i zato je veoma važno da Jedinstvena Rusija i Srpska napredna stranka nastave intenzivnu saradnju“, rekao je Železnjak.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

SNS: Putin i njegova partija podržavaju Vučića

Izvor: B92, 30.Mar.2017

Beograd -- Jedinstvena Rusija i njen lider i predsednik Rusije Vladimir Putin podržavaju Aleksandra Vučića, saopštila je Srpska napredna stranka...Kako se navodi u saopštenju, zamenik sekretara Generalnog saveta JR Sergej Željeznak preneo je funkcionerima SNS Marku Đuriću i Nebojši Stefanoviću...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.