Rival kaškaija spreman: Prve slike Kie Sportage

Izvor: Blic, 27.Avg.2015, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rival "kaškaija" spreman: Prve slike Kie Sportage

Nakon velikog broja najava i nezvaničnih fotografija, rival sledeće generacije Nisan "kaškaija", Kia Sportage je napokon pred nama.

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Zvanična premijera SUV srednje veličine iz Kie je zakazana za septembarski Salon u Frankfurtu, a prodaja bi trebalo da počne krajem godine.

Iako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i dalje ne možemo da vidimo slike enterijera, prve zvanične slike nam

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

pokazuju dinamičniji dizajn pod uticajem "KX-3" koncepta koji smo prošle godine videli u Kini. Dizajn je opisan kao "smeo i progresivan", a automobil će na štandu Kie u Frankfurtu biti predstavljen zajedno sa redizajniranom "optimom".

Novi Sportage ima osveženu verziju prepoznatljivog "tigrovog nosa" na prednjem delu sa konkretnijim oblikom prednje rešetke, hromiranim okvirom i modernijim farovima. Hauba je pod većim uglom, a šire strane pružaju mišićaviji izgled automobila, dok na zadnjem delu primećujemo slobodniju upotrebu hromiranih detalja.

Kia tvrdi da će Sportage imati "kabinu najvišeg kvaliteta" sa vrhunskim materijalima i naprednijim dizajnom, kao i infotejnment i sigurnosnim sistemima poslednje generacije.

Za sada nije jasno da li će novi dizajn uticati na pratkičnost modela, s obzirom da aktuelni Sportage ima jedan od najvećih gepeka u klasi, a kada je reč o motorima, možemo da očekujemo poznate četvorocilindrične benzince i dizel agregate, kao i opciju pogona na svim točkovima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.