Predstavljen Kia Optima T-Hybrid sa dizel-električnim hibridnim sistemom

Izvor: Moto.rs, 30.Sep.2014, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljen Kia Optima T-Hybrid sa dizel-električnim hibridnim sistemom

Nakon što je najavljen početkom meseca, Kia je predstavila Optima T-Hybrid koncept koji će prvi put biti predstavljen na sajmu automobila u Parizu.

Koncept odlikuje poznati četvorocilindarski 1.7L CRDi turbodizel motor koji radi u kombinaciji sa malim elektromotorom i 48V baterijom. Kia navodi da se Optima T-Hybrid može voziti isključivo na električni pogon >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << pri malim brzinama, a dok vozilo usporava generisana energija se koristi za napajanje baterije. Kia Optima T-Hybrid koncept opremljen je stop-start sistemom, dok CRDi motor karakteriše električni super punjač koji obezbeđuje veću snagu i obrtni moment, bez obzira na brzinu motora, a najprimetniji je pri malim brzinama obrtaja motora kada dolazi do značajnog povećanja obrtnog momenta. Kia Optima T-Hybrid koncept je još uvek u fazi razvoja a odluka o proizvodnji modela još uvek nije donešena.

foto © Kia

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.