PONOVO ĆE PRŠTATI KAZNE: Proverite odmah vaš automobil, uvedena su nova PRAVILA a većina ovo nema

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2017, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PONOVO ĆE PRŠTATI KAZNE: Proverite odmah vaš automobil, uvedena su nova PRAVILA a većina ovo nema

Mislite na vreme.

Prilikom tehničkog pregleda automobila, ako se ustanovi da vozilo koje je bilo registrovano za pet putnika, a na zadnjoj klupi ima četiri pojasa, vlasnik će morati ne samo da plati izradu nove saobraćajne dozvole, već će morati da plati i dodatne papire.

Naime, ako vozilo ima četiri pojasa, a registrovano je za petoro putnika jasno je da je to protivzakonito i da se mora regulisati.

Još jedan ATRAKTIVNI mali SUV na tržištu: Stigao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << KIA STONIK! (VIDEO)

 Praktično to znači da vlasnik vozila treba da podnese zahtev za ispitavanje vozila Agenciji za bezbednost saobraćaja, što košta 3.300 dinara, zatim ide kod proizvođača vozila (ovlašćenog uvoznika) da mu izda odgovarajuću potvrdu o stvarnom broju sedišta (cena ove potvrde se kreće od 1.500 do 12.000 dinara), a onda sa tom dokumentacijom ide u neku od ovlašćenih laboratorija za ispitivanje vozila.

JUL NAM DONOSI IZNENAĐENJE: Honda spremila jednu pravu poslasticu

U Centru za motorna vozila AMSS-a ta usluga košta 5.000 dinara. Kada dobije uverenja od laboratorije, ponovo treba da podnose sva dokumenta Agenciji za bezbednos saobraćaja i na kraju sa dobijenim poslednjim “papirom” od Agencije za bezbednost odlazi na tehnički pregled gde mu se upisuju novi podaci, i dobija novu saobraćajnu dozvolu. Nije poznat tačan broj ovakvih vozila, ali prema svemu sudeću broj je veliki, jer mnogo je polovnih automobila, uvezenih prethodnih godina, imalo drugačije papire.
Pogledaj vesti o: KIA

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vozači pazite: Uvedeno je novo pravilo, ovo je od sada protivzakonito!

Izvor: BKTV News, 23.Jun.2017, 10:23

Ako vozilo ima četiri pojasa, a registrovano je za petoro putnika jasno je da je to protivzakonito i da se mora regulisati...Prilikom tehničkog pregleda automobila, ako se ustanovi da vozilo koje je bilo registrovano za pet putnika, a na zadnjoj klupi ima četiri pojasa, vlasnik će morati ne samo...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.